Dosar CNSAS-Băsescu: Fostul președinte ar fi colaborat cu Securitatea. Și-a supravegheat colegii

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 6 iunie 2019, 15:26 Actualitate | Esenţial


Imaginea de profil de pe pagina de Facebook a lui Traian Basescu
Foto: Facebook
În acțiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, se arată că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI și MApN, scrie agenția Mediafax, care a consultat acest dosar.

În acțiunea în constatare înaintată Curții de Apel București de către CNSAS (documentele au fost anonimizate) se precizează că documentele identificate arată că începând din 1972 Traian Băsescu a început cursurile la Institutul de Marină și, tot în același an, acesta a început să fie folosit în calitate de sursă, atribuindu-se un nume conspirativ.

Acesta continuă să fie sursă, utilizând același nume conspirativ și după ce, în 1973, prin Decretul Consiliului de Stat nr. 502 din 29 august, Institutul de Marină Civilă Constanța este unificat cu Școala Militară de Ofițeri Activi de Marină, formând Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”. Competențele sale se transferă la organele de contrainformații militare ale noului Institut de Marină.

În 1976, Traian Băsescu își încheie studiile când ofițerii de contrainformații încetează legătura cu acesta și transmit dosarul personal organului de securitate responsabil cu supravegherea informativă a întreprinderii. Dosarul este clasat și trimis ulterior Serviciului de Securitate Port, care îl retrimite în arhivă.

În 1979 Traian Băsescu se înscrie în PCR, dosarul său este distrus ,,ca urmare a dobândirii de către titular a calității de membru”, fără să fie microfilmat, se arată în acțiunea de constatare a CNSAS. În 1988, Băsescu revine în țară și hotărăște să reia legătura cu organele securității, sesizându-le acestora mai multe aspecte de interes operativ, în baza unei instruiri prealabile, fiind folosit ca persoană din baza de sprijin cu nume conspirativ.

În dosarul lui Traian Băsescu se regăsesc trei documente, dintre care două furnizate de către SRI și MApN
, care arată că fostul președinte este aceeași persoană cu sursa Securității.

Fila 118 din volumul 5 al Registrului inventor arhivă al fondului de rețea, păstrat la Constanța, este un document pus la dispoziție CNSAS de către SRI, iar filele 64v și 65 din Registrul jurnal al unei rețele informative din Mangalia au fost puse la dispoziție de către Direcția de Siguranță Militară a MapN. Un alt document este cadrul de semnalare a dosarului (…) de pe rola de microfilm corespunzătoare din fondul rețea păstrat la Constanța, predat CNSAS la 8 aprilie 2019.

,,Subliniem ca identitatea dintre sursa (…) si dl. (…) rezultă din faptul că numărul dosarului personal (...) din perioada colaborării cu organele de contrainformații militare (...) se regăsește și pe notele informative olografe ale sursei (...) documente pe care le considerăm relevante în stabilirea calității de colaborator a acestuia’’, spune CNSAS în documentele înaintate către instanță.

Totodată, se arată în documentele menționate că inclusiv numele ofițerului de legătură din perioada colaborării cu organele de contrainformații militare se regăsește în două surse diferite.

,,Numele este consemnat atât în Registrul jurnal pentru rețeaua informativă (...) Mangalia, în dreptul dlui. (...), cât și pe notele informative ale sursei”.

Pentru fostul președinte, colaborarea cu Securitatea ar fi însemnat furnizarea de informații prin care se denunțau activități contrare regimului totalitar comunist, precum intenția de a părăsi țara și relațiile cu cetățeni străini, potrivit sursei citate. Informațiile din notele datate în 05.05.1975 arată că astfel se îngrădeau dreptul la viață privată și dreptul la liberă circulație, ambele fiind prevăzute în Pactul Internațional privind Drepturile Civile și Politice.

Informațiile furnizate de către acesta au în vedere legăturile stabilite de un coleg de facultate al acestuia cu cetățeni străini, activitate îngrădită de către statul comunist, reprezentând un act ostil regimului totalitar, precum și intenția unei alte persoane de a pleca în străinătate, atitudine extrem de gravă din perspectiva aceluiași regim comunist.

În nota de constatare, CNSAS arată că furnizarea de informații a fost realizată în mod conștient și că cele transmise au determinat măsuri concrete dispuse de către Securitate asupra persoanelor vizate. Într-una din notele sale, Traian Băsescu propune avizarea negativă a unei eventuale desemnări ca ofițer pe navele românești ce pleacă în străinătate a unei persoane denunțate.

,,Se deține material informativ furnizat de colaboratorul (...) din care rezultă că (...) ar fi dispus ca, în cazul în care ar reuși să cunoască în străinătate (...) să rămână acolo. Având în vedere aspectele raportate mai sus, propun a se aviza negativ”, se arată documentul înaintat Curții de Apel de către CNSAS.

Totodată, documentele mai arată că persoana avizată negativ în 1975 a continuat să fie supravegheată de către sursă timp îndelungat, iar în 1977, a fost, totuși, avizată pozitiv de către acesta.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat la Secția Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


12374 vizualizari

 • +16 (42 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 iunie 2019, 15:48)

  [anonim]

  • +8 (20 voturi)    
   . (Joi, 6 iunie 2019, 16:31)

   theo667 [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu fi natarau, comandant de nava ajungeai daca erai inteligent si treceai examenele care erau si sunt grele. Si astazi se dau examene de comandant. DAR...aveai brevetul de comandant dar nu primeai nava sa conduci daca nu erai bine ''instruit''. Note de servici catre Secu a dat gramada ca asa era obligatia de servici. Turnator sigur a fost ,sunt curios daca de lacom dupa bani functii sau era patriot si credea in regim
   • +11 (19 voturi)    
    Traian Băsescu, la 34 de ani a devenit cel (Joi, 6 iunie 2019, 17:41)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui theo667

    mai tanar comandant de nava.
    Biruinta a fost al treilea petrolir construit de Romania. Primul a fost Independenta care a pierit intr-o explozie in 1979. Apoi am facut Unirea care s-a scufundat in 1982. Apoi am facut Biruinta 1984 - date tehnice:
    deplasament: 163.647 tdw.
    lungime: 302,67 m
    lățime: 46 m
    înălțime: 22,55 m
    pescaj maxim: 17,34 m,
    Credeti ca pentru a comanda o asfel de nava, dupa primele doua, era important ca sa fie comandantul racolat de securitate sau ca omul care o conduce si echipajul sa duca vasul cu incarcatura aferenta dintr-un port in altul?
    • +1 (5 voturi)    
     Hehe (Vineri, 7 iunie 2019, 3:03)

     John_english [utilizator] i-a raspuns lui ty

     zici ca un petrolier a explodat si altul s-a scufundat.

     probabil ca istoria a fost alta.

     :))
     • -2 (4 voturi)    
      Istoria a fost ca au murit oameni (Vineri, 7 iunie 2019, 13:08)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui John_english

      Ai nesimtirea sa razi pe chestia asta?
  • +10 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 iunie 2019, 16:49)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • +5 (5 voturi)    
    Nu știu daca (Joi, 6 iunie 2019, 20:12)

    SmithJohn [utilizator] i-a raspuns lui

    o generație este suficient. Copiii comuniștilor tot comunisti sunt. Au învățat mersul si ii vor da înainte asa cum au învățat. Poate prin 2080-90 scapam cu adevărat... Părerea mea
   • +1 (1 vot)    
    Zici ca aveai doar 15 ani (Joi, 6 iunie 2019, 21:58)

    Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui

    in '89. Nu cred ca te interesa atunci prea mult Politica Securitatii, asa ca nu puteai sa stii prea multe atunci despre asta.
    Ideea era ca la sefi de peste vreo 30 de subordonati in sus trebuia sa fii membru PCR.
    Erau totusi si Directori de Intreprinderi de 1000 de oameni (din interiorul tarii) la care nu era obligatoriu sa fie Colaboratori ai Securitatii.
    Erau (teoretic) mai multi Colaboratori ai Securitatii in Relatii Externe (piloti, marinari etc.)
  • +3 (25 voturi)    
   Baselu e imparat... (Joi, 6 iunie 2019, 17:03)

   ciuma.rosie [utilizator] i-a raspuns lui

   ..restul e cancan !! Va dati seama cat de adevarate sunt “notele informative” daca au fost fluturate la haznaua 3 a securistului infractor dan felix voiculescu
   • -2 (6 voturi)    
    Facem pariu? (Joi, 6 iunie 2019, 19:42)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui ciuma.rosie

    Sa am eu o zecime din averea lui voiculescu, si va aduc tone de dovezi ca Sharon Stone a fost colaboratorul securitatii inca din anul 1952.
   • 0 (8 voturi)    
    Intersant (Vineri, 7 iunie 2019, 9:28)

    VictorS [utilizator] i-a raspuns lui ciuma.rosie

    Observ ca nu e o mare problema pentru multi trecutul patat al lui Basescu, asa cum nici controlul mafiei dirijate prin Udrea nu a deranjat prea tare.

    Adevarul e ca oferta a fost intotdeauna patetica si noi am ajuns sa fim multumiti cu securisti mafioti precum Basescu.

    Interesant e cum toti care ii luau apararea acum au trecut de la "nu era securist" la versiunea cunoscuta de la Voiculescu: "pai nu erau toti"?

    NU, nu erau toti!
    Membru de partid erau majoritatea cu functii de conducere, insa colaborator cu Securitatea (Ministerul de supraveghere si opresiune al populatiei) nu era obligatoriu - si asta o stiu din cazuri concrete.

    Nu e o surpriza, singura oarecare surpriza este reactia cititorilor de aici.
    Nu e nici o vina ca l-ati votat (si eu l-am votat) dar nu e cazul sa spunem ca a fost altceva decat a fost: un reprezentant al aceluiasi sistem corupt si comunist, un FSNist de baza, un mafiot politician si securist.

    Asa sa il retina istoria.
 • -8 (50 voturi)    
  Ma intreb...retoric desigur (Joi, 6 iunie 2019, 15:53)

  Gigi Kent [utilizator]

  Ma intreb retoric, cei care l-au votat pe Basescu (de 2 ori ca Presedinte, de vreo 2 ori ca Primar General al Bucurestilor, cu cine or fi votat acum? Cu USR-PLUS? Cu PNL? Excluzandu-i pe cei care i-au ramas fideli. Cica sa mai ai incredere in democratie si in institutiile statului … descoperiri la 30 de ani dupa revolutie.
  • +7 (31 voturi)    
   Ma intreb retoric .. (Joi, 6 iunie 2019, 16:12)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   .. cei care voteaza comunistii si borfasii de 30 de ani continuu si care-i luau si ii iau aparrea varanului, cu cine mai voteaza acum?
   • -4 (12 voturi)    
    E o intrebare buna... (Joi, 6 iunie 2019, 20:10)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    In primul rand ca nu votez de 30 de ani. Nu mi-ar permite varsta.

    In principiu am votat cu vechiul PNL pana sa devina noul PDL. Apoi cu noul PNL adica cu ALDE. Si cam tot timpul am votat impotriva mainstream-ului. Stolojan sau Isarescu in primul tur al prezidentialelor din 2000 (nu imi mai aduc aminte care exact). Sigur Crin Antonescu in primul tur din 2009. Sigur nu am votat cu Basescu / Nastase in 2004 nici in primul tur nici in al doilea. Sigur nu am votat niciodata cu Basescu. Extrem de sigur nu am votat niciodata PSD ca partid.

    Asta e, sunt o persoana complicata cu multe Probleme, greu de inteles.

    Acum nu am votat ca eram intr-o excursie de weekend intr-o capitala europeana. Probabil ca voi continua sa votez cu ALDE (pana si daca dispare) iar apoi deloc. Eu intr-o finala Iohannis cu reprezentantul USR-PLUS nu votez ca nu am cu cine (reprezentantul SRI contra reprezentantul SIE).
  • -7 (25 voturi)    
   Cei care iti dau minusuri, aia l'au votat (Joi, 6 iunie 2019, 16:31)

   Velma Kelly [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Acum il reneaga, au alti stăpâni.
  • +1 (15 voturi)    
   Evident ca ar vota cu Dancila . . . (Joi, 6 iunie 2019, 16:40)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   doar si-a luat consultant nou.
  • +4 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 iunie 2019, 16:46)

   [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

  • +8 (12 voturi)    
   PSD, clar (Joi, 6 iunie 2019, 16:50)

   MG [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   doar ei se lupta cu multinaționalele (care să fure/mintă mai mult)
 • -2 (24 voturi)    
  Nu am nicio competenta sa ma pronunt, (Joi, 6 iunie 2019, 16:00)

  Habermas [utilizator]

  dar ca opinie, imi pare mai degraba actele (constiente dar) naive ale unui tanar care inca nu prea stie ce si cum in viata asta. Altfel spus, a facut cum am facut si eu cand l-am parat pe un coleg la invatatoare ca s-a urcat in picioare pe o bara de scuturat covoare din curtea scolii sa faca pe acrobatul - de ce, pentru ca mi-a fost frica pentru eu (ca o sa se accidenteze), asa ca l-am parat ca sa fie certat si alta data eventual sa nu mai faca.

  Adica ... sa-l acuze pe Basescu de colaborare cu Securitatea pentru asta mi se pare cam mult. Colaborare insemana cu totul altceva.
  • +1 (1 vot)    
   Corect, nu a colaborat, a fost membru. (Sâmbătă, 8 iunie 2019, 9:42)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   Sau nu te duce bibilica?
 • +3 (17 voturi)    
  Interesant (Joi, 6 iunie 2019, 16:03)

  iCalin [utilizator]

  Ar fi pacat sa constatam ca Basescu si-a turnat colegii, dar astept sa vad cum evolueaza cazul, In articol sunt deja vateva inexactitati, nu Basescu a propus avizarea negativa ci pe baza informatiilor date de el, altcineva a facut aceste propuneri.
 • +15 (17 voturi)    
  Asa, si?! (Joi, 6 iunie 2019, 16:32)

  Iorgovan [utilizator]

  Doar nu crede cineva ca, dupa '89, securistii s-au rusinat ca au distrus destine sau ca au torturat oameni, si s-au transformat in oameni de treaba. Toti sunt bine mersi: "oameni de afaceri", jupani prin universitati si alte institutii, politicieni "oameni noi" cu sufletul pur etc. Iar odraslele le calca pe urme.
 • +4 (18 voturi)    
  nu-i nimic (Joi, 6 iunie 2019, 16:34)

  cucuveauamov [utilizator]

  ne-a ciuruit. (ce mai zic Cartarescu, Liiceanu si alti intelectuali care au fost "de partea buna a istoriei"?)
 • +6 (18 voturi)    
  confesiune (Joi, 6 iunie 2019, 16:34)

  tahomir [utilizator]

  acuma, inainte ca CNSASul sa faca public si dosarul meu vreau sa declar ca si eu supravegheam diferite colege si asta inca din liceu, nici nu am asteptat facultatea. Nu-mi dezlipeam ochii de la ele.
  Altii se pare ca erau cu colegii.
  Chestie de gust dar nu putem condamna caci referendumul ala nu a trecut.
 • +5 (29 voturi)    
  Basescu ramane oricum (Joi, 6 iunie 2019, 16:49)

  baimarean [utilizator]

  cosmarul multor "politicieni" (si nu numai)
  . Ziceti voi daca nu-i asa , de ce.
 • +7 (21 voturi)    
  Basescu n-a turnat pe nimeni! (Joi, 6 iunie 2019, 17:00)

  Intermezzo [utilizator]

  Poate, Petrov. Rusine,Petrov!
 • +6 (10 voturi)    
  dupa 30 de ani (Joi, 6 iunie 2019, 17:11)

  Dizidentul [utilizator]

  anii de nastere 50-60 stiu foarte bine cum a functionat aparatul, ce a facut Basescu nu a fost colegial dar toti care aveau o functie trebuiau sa colaboreze cu serviciile, crede cineva ca un Buzatu,un Bacalbasa, un Serban chiar si Tudose sint nepatati? Eu nu aprob actiunile lui Basescu (am fost si stiu ce inseamna sa fi supravegheat) intrebarea care se pune pe cine a suparat acum dupa atitia ani?aceasi situatie ca procurorul Lazar este presa atit de avida de asemenea stiri sau un oponent politic vrea sa faca valuri? Traiesc de 38 de ani in Germania dar nu imi amintesc atitea scandaluri cu fosti politicieni din DDR au fost doua-trei condamnari pentru cei din frunte dar restul traieste ocupa posturi in economie si politica nu se discuta de trecut. Actele de coruptie de tilharie etc. se prescriu dupa zece ani trebuie sa se termine odata cu discutiile si acuzatiile informatorii de atunci aveau obligatia sa vina cu informatii cum este obligata Antena3 sa murdareasca(in numele presei libere).Oameni de teapa lui Basescu se gasesc acum in presa si in comentatori care spera o bucata de ciolan...nimic nu s-a schimbat au fost si vor fi si in viitor jeguri umane.
 • +10 (14 voturi)    
  info (Joi, 6 iunie 2019, 17:23)

  the_engineer [utilizator]

  cine isi imagineaza ca promovai pe vremuri, in structuri militare,sau la post in strainatate, fara sa semnezi un pact cu diavolul, e naiv , ori prost.
  important de stiut, este daca omul a ramas OM.
 • -12 (20 voturi)    
  Sa se faca o procesiune publica cu toti tontii (Joi, 6 iunie 2019, 18:00)

  xrogo [utilizator]

  si sustinatorii turnatorului, sa-i vedem si noi ca sa le putem multumi pentru enormul bine facut tarii acesteia prin alegerea de 2 ori la carma tarii si de 2 ori la carma Bucurestilor!
  • +12 (18 voturi)    
   eu recunosc (Joi, 6 iunie 2019, 18:16)

   tahomir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   deci eu l-am votat de fiecare data.
   Dar am circumstante atenuante, nu era nici Veorica, nici duamna Firea, nici Dragnea, nici Serban Nicolae, nici Tradariceanu, nici Vulguta, ca altfel sigur votam decat cu ei.
  • +2 (8 voturi)    
   .... ce tampenie ...... (Joi, 6 iunie 2019, 20:42)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Habar n-ai ce contine dosarul, poate ar trebui sa ai rabdare pana se judeca. Asta in primul rand. In al doilea rand, faci fum pe-aici ca Basescu si-a turnant doi colegi, dar Iliescu era SEFUL SECURITATII JUDETULUI IASI. Ce zici, se compara, l-ai votat ? L-am votat pe Basescu si l-as vota si acum pentru tot binele facut acestei tari.
  • +1 (5 voturi)    
   Nu ar fi prea lunga. In schimb o procesiune cu (Joi, 6 iunie 2019, 22:41)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   talharii din cel mai mare partid . . . .
 • +2 (10 voturi)    
  Nu va lasati atrasi in capcana (Joi, 6 iunie 2019, 19:15)

  Habermas [utilizator]

  Cineva a inebunit de ciuda ca Romania a inregistrat recent niste batalii si puncte importante, ca tara a Clubului Occidental. Asa ca "trage" ca un disperat cu evenimente gen Valea Uzului si Basescu-colaborator.

  Acel/acei cineva nu vor ca Romania sa aiba un profil de tara Occidentala. Ei vor o Romanie balcanizata, haotica, neguvernabila, ORIENTALIZATA.
 • +1 (7 voturi)    
  Nu va grabiti sa va dati cu parerea. (Joi, 6 iunie 2019, 19:48)

  DanielDarie1 [anonim]

  Se induce in opinia publica falsa idee ca securitatea,asa cum o stim ca politie politica,opera si in armata.Institutul de marina era o institutie militara iar *securistii* erau ofiteri de contrainformatii militare apartinand de Directia a IV-a .Scopul lor era combaterea spionajului militar strain,in special cel rusesc.Absolut toate cadrele semnau documente prin care se angajau sa divulge actiunile ostile statului roman,in nici un caz sa se ocupe de delatiuni marunte.Nu exista in armata ofiter adevarat sa-i iubeasca pe comunisti si pe rusi sau sa-si toarne subordonatii.Daca Basescu ar fi fost turnator garantez ca nu se mai intorcea din voiaj.
  Posibil sa fi semnat acele note,posibil sa fi avut chiar si functie operativa la Anvers,posibil sa fi facut multe chestii considerate acum de unii reprobabile,si? A fost cumva unul mai bun?
  • 0 (0 voturi)    
   Hai nu zău? ce nu există în armată/marină? (Sâmbătă, 8 iunie 2019, 9:45)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui DanielDarie1

   Nu există oameni treji și integri, poate.
 • +2 (4 voturi)    
  Sunt curios... (Joi, 6 iunie 2019, 20:18)

  SmithJohn [utilizator]

  Oare ce se va preda la istorie... Astia de au pus mana pe tara, ii stim cat de manjiti sunt, sunt considerați eroi? Ilici, trădător de tara, este inca președintele de onoare al asociației revoluționarilor. Numai comunisti si turnători, ăștia au pus mana pe tara. Au gonit milioane de oameni peste granita. Tare curios sunt cum arata povestea la istorie despre "revoluția" din '89
 • -2 (4 voturi)    
  dar pana acum ce s-a intamplat (Joi, 6 iunie 2019, 21:59)

  rov [utilizator]

  de prietenul asta udros nu a fost devoalat ?!?!?!
 • +2 (14 voturi)    
  da (Joi, 6 iunie 2019, 22:51)

  csan [utilizator]

  Am votat cu el si nu regret nicio secunda. Acum nu mai votez cu el dar tot il consider cel mai bun politician. Si mai cred ca este singurul care ar putea duce tara inapoi pe drumul european , drum de la care a fost abatuta de dragnea si gasca lui de incompetenti, hoti, mincinosi , tupeisti , nesimtiti. De bine de rau cu ajutorul lui Basescu, chiar daca el regreta acum ( din motive de familie si nu numai) justitia a inceput sa-si faca treaba . Nu vreau sa ma gandesc ce justitie a la dragnea am fi avut daca ar fi fost Nastase, Geoana, Ponta in locul lui. Sa ne amintim de Stanoiu, Tudorel si alte slugi psd-iste ajuse ministri de justitie. Uitati-va la aia de la sectia speciala, ss-ista. Cred ca asta va doreati nu-i asa? Nu mai aruncati cu piatra ca nu sunteti niciunul sfinti, de niciun fel.
 • -1 (5 voturi)    
  Am votat cu el (Vineri, 7 iunie 2019, 12:29)

  Kornell [utilizator]

  si il sustin in continuare, este cel mai INTELIGENT om politic pe care l-a avut Ro dupa lovilutie. Am spus inteligent si nu cinstit - dar nu la asta ma refer. Cavaler imaculat pe cal alb doar Tariceanu apare. Dupa 30 de ani se prescrie si crima, d-apai o PRESUPUSA colaborare, identificata acum oportun (pt unii) dupa alte 4 rapoarte CNSAS care l-au gasit nevinovat. Parca nu era voie sa fii judecat de 2 ori pt acelasi lucru, nu??. Cat despre cinstea celor care-i fac procese lui Basescu - parca avea vreo 20 de procese penale diverse facute tot de 'binevoitori" dupa ce si-a terminat mandatul, toate stinse ca fara obiect. Asa va iesi si acum, sunt scandaluri facute la comanda, ca si cel impotriva lui LCK ca sa strice reputatia pe plan european.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by