Liderul de grup al senatorilor PSD, Șerban Nicolae, spune că nu crede că senatorii PSD vor vota în plen pentru ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în cazul căruia DNA a cerut încuviințarea începerii urmăririi penale. Nu cred că vreun social-democrat să își fi schimbat opinia și să fi ajuns la concluzia că trebuie să îmbrățișăm formele de abuz care au paralizat România atâta vreme, a declarat Șerban Nicolae, după ce a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu.

HotNews.roFoto: Hotnews

După votul din Comisia juridică, care a dat undă verde pentru ridicarea imunității pentru șeful Senatului, Șerban Nicolae a discutat cu Tăriceanu în biroul acestuia de la Senat.

"Eu nu cred că vreun social-democrat, vreun coleg de-al meu din grup al cărui lider încă sunt, să își fi schimbat opinia și să fi ajuns la concluzia că trebuie să îmbrățișăm formele de abuz care au paralizat România atâta vreme”, a declarat Șerban Nicolae, potrivit Mediafax.

De asemenea, el susține că senatorii din Comisia juridică nu ar fi trebuit să dea un vot, ci doar să constate îndeplinirea condițiilor legale.

"A fost o chestiune confuză. E anormal ca membrii Comisiei juridice să voteze de două ori, o dată în comisie și o dată în plen, pe o chestiune care ține de procedură penală. E anormal. E ca un judecător care a intrat o dată în vreun complet și ar mai intra o dată în alt complet pe aceeași speță. La acest nivel, Comisia juridică nu ar trebui să facă altceva decât să verifice îndeplinirea condițiilor procedurale, să fie o sesizare formulată de procuror general, sa fie membru al guvernului, de un senator în timpul mandatului. Din punctul meu de vedere nu aveam ce să votăm. Era doar o constatare, pentru că decizia aparține plenului”, a declarat Șerban Nicolae, întrebat de ce unii social-democrații au părăsit sala Comsiei Juridice, înainte de vot.

După șase luni de amânare și la doar câteva zile după ce PSD-ALDE au pierdut alegerile europarlamentare, Comisia Juridică a Senatului a decis miercuri ridicarea imunității în cazul liderului ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru care DNA a cerut încuviinţarea începerii urmăririi penale.

Procurorii DNA au cerut Senatului să încuviințeze începerea urmăririi penale pentru fapte de corupție în 7 noiembrie, anul trecut. Tăriceanu este acuzat de luare de mită. Concret, liderul ALDE ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.