Procurorul general interimar Bogdan Licu spune că "un 10 August poate să apară oricând", în condițiile în care campania electorală mai durează un an și șapte luni.

Gaze lacrimogene la protestul din 10 augustFoto: AGERPRES

"Campania electorală mai durează în România un an și șapte luni, astfel că un 10 august poate să apară oricând”, a declarat, joi, procurorul general interimar, citat de Mediafax.

El a spus că sunt anchetate "toate evenimentele de la protestul din august 2018", făcând aceste declarații în contextul în care a fost întrebat despre informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora Parchetul Militar ar fi cerut Spitalului Clinic de Urgență Floreasca informații referitoare la instituțiile care s-au interesat în noaptea de 10 spre 11 august 2018 despre starea răniților dupa agresiunile de la mitingul din Piața Victoriei.

Parchetul General a anunțat că a extins urmărirea penală în dosarul privind violențele de la protestul din 10 august 2018, fiind cercetată acțiunea jandarmilor de a evacua Piața Victoriei. Procurorii spun că violența a fost nejustificată.

Șefii din Jandarmerie, Cătălin Sindile, Laurențiu Cazan şi Sebastian Cucoş, au fost chemați pentru a fi informați cu privire la extinderea urmăririi penale. Aceștia au fost puși, de altfel, sub acuzare în acest dosar în 21 septembrie 2018, fiind acuzați de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals. Alături de șefii din Jandarmerie a fost pus sub acuzare, la acel moment, și secretarul de stat în MAI Dan Mihai Chirică.