Un român din Italia este cercetat penal de polițiștii constănțeni după ce a iniţiat pe Facebook o campanie de strângere de fonduri pentru salvarea Cazinoului din Constanţa. Până acum, peste 80 de oameni au donat aproximativ 1.300 de euro.

Cazinoul din ConstantaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa a fost iniţiată de un român care locuieşte în Italia şi care a inițiat o campanie prin care spera să strângă trei milioane de euro pentru salvarea Cazinoului.

"Cazinoul din Constanţa este al constănţenilor şi aşa trebuie să rămână. Dacă reuşim restaurarea şi reintroducerea acestuia în circuitul turistic se va crea o fundaţie care să se ocupe de administrarea acestui simbol al oraşului Constanţa. Cazinoul va fi donat fundaţiei care se va asigura de păstrarea şi mentenanţa acestui simbol în numele constănţenilor", spune el pe pagina deschisă pentru strângerea de fonduri.

Peste 80 de persoane au donat diverse sume de bani, fiind strânşi aproximativ 1.300 de euro.

Poliția Constanța a dechis dosar penal pe numele bărbatului, spunând că acesta nu este autorizat să strângă bani. El este bănuit că ar induce în eroare evetualii donatori şi că ar intenţiona să folosească banii în scop personal.

"Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi iniţiat, pe o reţea de socializare, o campanie pentru strângerea de fonduri, în scopul restaurării clădirii Cazinoului din municipiul Constanţa. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu este autorizată în scopul mai sus-menţionat, astfel că aceasta este bănuită că ar induce în eroare cetăţenii pentru a obţine foloase patrimoniale injuste. (…)Pe această cale, le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de iniţiative", au precizat poliţiştii constănţeni, citați de Mediafax.

În 2015 au fost alocate 10 milioane de euro pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, dar lucrările sunt blocate de contestaţii depuse în instanţă.

Clădirea Cazinoului din Constanţa aparţine Primăriei Constanţa şi este administrată de Compania Naţională de Investiţii, care încearcă de mai mulţi ani reabilitarea acesteia. Toate cele trei licitaţii organizate pentru reabilitare până acum au fost contestate şi apoi anulate, în prezent fiind în pregătire o a patra licitaţie. Atât CNI, cât şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice spun că nu au nimic în comun cu strângerea de fonduri, aceasta nefiind autorizată de vreo autoritate publică.