Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că va merge la referendumul pe justiție dacă una dintre întrebări va fi și: ”Sunteți de acord ca cei care au comis grave abuzuri în justiție și excese prin încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale să suporte rigorile legii?”.

Tariceanu Foto: AGERPRES

Întrebat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Iași, dacă va merge la referendum, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "Dacă printre întrebările pe care le pune președintele - că înțeleg că vor fi mai multe - va fi și o întrebare de genul <>", a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu spunea recent că ALDE nu are nicio problemă cu referendumul pe justiție, însă îl acuza pe șeful statului că vrea să fure startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. De asemenea, liderul ALDE declara că nu va merge să voteze la referendumul pe probleme din justiție, pentru că i se pare o greșeală, ca să nu spună "o prostie”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca un referendum pe justiție în 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. "Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă așa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiției, declanșat încă de când a preluat guvernarea. De data aceasta pesediștii vor să dea OUG prin care să modifice codurile penale", spunea Klaus Iohannis.