Papa Francisc va celebra Liturghia în Catedrala Sfântul Iosif în 31 mai, iar la ceremonie sunt așteptați și bineveniți nu numai catolicii din capitală, din țară și din diaspora, dar și "toți oamenii de bunăvoință care doresc să se unească în rugăciune", spun reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice București. Potrivit IPS Ioan Robu, este al doilea Papă care celebrează Sfântul Liturghie în catedrala romano-catolică din București, după Ioan Paul al II-lea.

IP Ioan RobuFoto: catholica.ro

Papa Francisc va celebra Liturghia în Catedrala Sfântul Iosif în după-amiaza de vineri, 31 mai 2019, prima zi a călătoriei sale apostolice în România. Este al doilea Papă care celebrează Liturghia în Catedrala romano-catolică din București, după Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 8 mai 1999, în timpul vizitei sale în România.

Mesajul IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București:

  • "După 20 de ani de la istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea, avem marea bucurie de a-l primi acum în România pe Sfântul Părinte Papa Francisc. În vizita sa dintre 31 mai și 2 iunie a acestui an, Sfântul Părinte va veni mai întâi aici, la București, apoi va merge la Șumuleu Ciuc, la Iași și la Blaj.
  • Va fi un prilej, pentru Papa, de a ne întări în credință, iar pentru noi, o bună ocazie de a împărtăși cu Sfântul Părinte frumusețile țării noastre.
  • În prima zi, va veni aici, la București, în această catedrală istorică, ne vom ruga împreună la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pe care o va celebra aici și-i vom asculta cuvântul.
  • Îi suntem recunoscători Sfântului Părinte pentru acest mare dar pe care îl face nu numai catolicilor din România, ci tuturor românilor. Îi mulțumim și-l așteptăm cu brațele deschise și cu inimi pline de bucurie”.

La Liturghia celebrată de Papa Francisc în Catedrala Sf. Iosif din București, sunt așteptați și bineveniți nu numai catolicii din capitală, din țară și din diaspora, dar și toți oamenii de bunăvoință care doresc să se unească în rugăciune, spun reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice București.

Administrația prezidențială a anunțat, luni, care va fi programul Papei Francisc în timpul vizitei pe care o va face în România.Papa Francis va veni la noi în țară pe 31 mai, urmând să fie întâmpinat la aeroport de președintele Klaus Iohannis. Capul Bisericii Catolice va avea în prima zi a vizitei și o întâlnire cu Patriarhul Daniel, pe 1 iunie urmând să se ducă la Șumuleu-Ciuc și la Iași. Duminică va sosi la Câmpia Libertății din Blaj, urmând să plece din țară de pe aeroportul din Sibiu, tot în prezența șefului statului.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc a decis beatificarea a șapte episcopi greco-catolici, martiri ai temnițelor comuniste