Mii de persoane au protestat duminică seară în principalele orașe din țară față de ordonanța de modificare a legilor justiției. ”Este din nou nevoie de noi TOȚI pentru a ieși să apărăm justiția. Controlul politic asupra magistraților înseamnă sfârșitul statului de drept în România”, transmit ieșenii.

fakepath\52674325_2095130270556160_1276906155196547072_nFoto: Jos Justitia Paralela

Proteste au loc laCluj-Napoca la Monumentul Memorandiștilor, la Iași, în Piața Unirii, și la Sibiu, în Piața Mare. Lor li s-au alăturat și arădenii, timișorenii, băcăuanii, gălățenii, dar și brașovenii.

UPDATE 19.49: Circa 100 de persoane au protestat duminică seara în centrul municipiului Satu Mare faţă de OUG nr.7/2019 prin care s-au adus modificări legilor Justiţiei, cerând demisia guvernului. (Agerpres)

UPDATE 19. 25: Peste 500 de persoane s-au strâns, duminică seara, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare, unde au stat aproape două ore şi au discutat despre situaţia în care se află sistemul de justiţie şi efectele OUG nr.7/2019.

Printre participanţi s-au aflat membrii ai PNL, USP şi Plus, dar şi cetăţeni neafiliaţi politic. Acţiunea a fost organizată prin intermediul reţelelor de socializare.

UPDATE19.23: Traficul în centrul orașului Cluj-Napoca este blocat de protestatarii care mărșăluiesc. La Timișoara au ieșit în stradă 500 de oameni.

Și la Brașov protestează câteva sute de persoane.

UPDATE19.00: Peste 300 de arădeni participă, duminică seară, la un protest în centrul oraşului, în Piaţa Revoluţiei, acţiunea având ca scop susţinerea nemulţumirilor magistraţilor cu privire la modificarea cadrului legislativ din domeniul Justiţiei prin ordonanţe de urgenţă. (Agerpres)

Proteste au loc și la Timișoara:

La Iași amenii strigă „Ne-am săturat cât ne-ați furat”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți”, “Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman" și „Abrogați și apoi plecați”.

Protestatarii de la Iași se manifestă zgomotos, cu vuvuzele şi fluiere, potrivit Mediafax.

Peste 2.000 de clujeni au ieșit în stradă anunțând ”declanșarea grevei cetățenești pentru Justiție”.

Clujenii cer demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Protestatarii poartă banderole albe pe brațe, în semn de solidaritate cu magistrații.

Oamenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: „Strigăm toți și strigăm tare, țara mea nu-i de vânzare", „Ce-ți doresc eu ție dulce Românie, Dragnea în pușcărie", „Justiția pedepsește corupția, nu invers" sau „Până la vot mai este, azi mergem la proteste", relatează Mediafax.

”Prin acest demers, Clujul își manifestă tot sprijinul pentru greva magistraților, care a început vinerea trecută.

Așadar dragi clujeni, vă invităm pe toți să veniți diseară în piață cu una sau sau mai multe banderole albe, simple, atât pentru dvs cât și pentru alti cetățeni!

Greva cetățenilor pornește de la Cluj! ! Astăzi!”, arată pagina evenimentului.

Protest Cluj

VIDEO Protest de la Sibiu:

Potrivit evenimentului ”Jos Justiția Paralelă”, organizat de ”Vă vedem Sibiu”, ”războiul lui Dragnea cu justiția se transformă tot mai acut într-un război cu Europa”.

”Așa cum era limpede de la bun început, așa cum am tot spus, războiul lui Dragnea cu justiția se transformă tot mai acut într-un război cu Europa.

Crearea unei justiții paralele e inacceptabilă într-un stat european. Și, de asemenea, revoltătoare - și periculoasă - și specifică unui stat totalitar.

Gesturile PSD sunt, tot mai mult, un risc major pentru destinul nostru european.

Cine tace acum, consimte ca România să iasă din Europa.

Ne vedem în stradă duminică seara, de la ora 18, în Piața Mare - ca să ținem România în Europa.

România noastră & România copiilor noștri va rămâne un stat european. Copiii noștri vor trăi în Europa. Asta e ceva ne-negociabil.

Pentru asta, e nevoie ca România să redevină un stat de drept - iar justiția paralelă să dispară”, scriu sibienii pe pagina evenimentului de protest.