Noi proteste au avut duminică seară în București, dar și în mai multe orașe din țară față de adoptarea ordonanței de urgență care modifică legile justiției. În Piața Victoriei din Capitală au manifestat aproape 8.000 de persoane. Proteste au fost și în orașele mari din țară printre care Sibiu, Cluj, Timișoara, Arad, Iași, Galați și Bacău. Protestatarii au scandat mesaje de susținere a fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și a magistraților. Alte mesaje sunt împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

Protest Piata VictorieiFoto: Hotnews

VIDEO Proteste și la Sibiu, Cluj, Timișoara, Arad, Iași, Galați, Bacău față de ordonanța care modifică legile justiției

Printre protestatari și-au făcut apariția și liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș.

HotNews a transmis LIVE VIDEO desfășurarea protestului

UPDATE 21:26 După momentul luminițelor, Piața Victoriei s-a golit rapid. În acest moment în zonă mai erau aproape 100 de persoane.

UPDATE 21:17 Incident la protestele din Piața Victoriei: Jandarmii au intervenit după ce mai mulți manifestanți au intrat în conflict cu o echipă de la Antena 3

UPDATE 21:00 Protestatarii au aprins luminitele telefoanelor

UPDATE 20:42 În Piață a venit un grup de aproape 200 de protestatari cu un steag mare al Uniunii Europene. În piață de scandează: "Dragnea, nu uita, puscaria-i casa ta!", "Afara cu PSD din tara", "Libertate!" si "Analfabeta", „M...e PSD!”, "Hotii!" si "Anticipate!". De asemenea, oamenii scandează împotriva Jandarmeriei: „Cât de javră poți să fii, să gazezi niște copii!”, „Jandarmerie, m...e și ție!”.

Pe o clădire a fost proiectat mesajul „Referendum”.

UPDATE 20:31 În Piața Victoriei au venit și liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș.

UPDATE 20:09: A început să ningă, unele grupuri pleacă, dar numărul protestatarilor se păstrează mare, aproape 8.000 de oameni. Digi 24 și Adevărul estimează că în Piață au fost în jur de 10.000 de persoane.

UPDATE 20.03: Aproximativ 7.000 de persoane sunt acum în Piața Victoriei.

UPDATE 19:43 Numărul manifestanților este de peste 6.000. La ora 21.00 protestatarii vor aprinde luminitele telefoanelor. Traficul rutier a fost deviat de pe Șoseaua Kiseleff și bulevardul Aviatorilor, cu aplicare de la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu. Totodată, traficul pe strada Paris, de la intersecția cu strada Tirana către Piața Victoriei, a fost restricționat. La ora transmiterii știrii, pe bulevardul Aviatorilor este aplicată restricție către Piața Victoriei de la Piața Charles de Gaulle.

UPDATE 19:17 În acest moment în Piața Victoriei protestează aproape 5.000 de persoane

UPDATE 19:11Jandarmeria Capitalei precizează într-un comunicat de presă că pentru organizarea manifestației din Piața Victoriei nu au fost respectate condițiile legii adunărilor publice în vigoare.

UPDATE 18:59 Numărul protestatarilor a crescut semnificativ apropiindu-se de 3.000.

UPDATE 18:45 Aproape 2.000 de oameni protestează acum în Piața Victoriei din București. Pe un bloc din Piata Victoriei a fost proiectat mesajul "Asta este țara noastră, nu este moșia voastra". De asemenea, a fost proiectat mesajul „Dragnea, la pușcărie”.

UPDATE 18:42 Peste 2.000 de persoane protestează la Cluj Napoca

Video protest Piata Victoriei Bucuresti

UPDATE 18.26: Numărul protestatarilor din Piața Victoriei se apropie de 1.000. Circulația este blocată pe bd. Kiseleff

UPDATE 18.22: Aproximativ 400 de oameni sunt în acest moment în Piața Victoriei. Se scandează "Kovesi, nu uita, țara e de partea ta!" și "Cinste lor, cinste magistraților", precum și "Go,go, go, Dragnea la bulău!"

UPDATE 18.09: Unii dintre protestatari au pancarte cu mesajul ”Alegeri anticipate”

UPDATE 18.03 Câteva zeci de protstatri se îndreaptă spre Piața Victoriei, în marș pe trotuarele de pe bd. Iancu de Hunedoara

UPDATE 17.58: Protestatarii scandează ”Jandarmeria apără hoția” și ”Hoții!” în timp ce forțele de ordine scot gărdulețe din dubă.

UPDATE: 17.53: În acest moment în Piața Victoriei sunt aproximativ 200 de persoane. Sunt grupuri-grupuri dar oamenii sunt întinși în toată Piața care este împrejmuită de garduri.

Proteste mai sunt programate duminică seară în Cluj-Napoca, Iași, Sibiu.

Filosoful Mihai Şora a anunţat și el că va participa la manifestația de duminică seara, în Piaţa Victoriei, şi îndeamnă la o participare cât mai mare.

Manifestația vine după ce judecătorii și procuroii au protestat vineri, într-un gest fără precedent, militând pentru independența justiției. Magistrații au anunțat suspendarea activității în perioada următoare.