Deputatul Andreea Cosma - cea de la care a pornit scandalul din DNA Ploiești - susține că un dosar deschis de fostul șef DNA Ploiești Lucian Onea pe numele său și al tatălui său, Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, a fost clasat de către DNA central.

Andreea CosmaFoto: AGERPRES

"Acum am primit clasarea. (dosarul a fost deschis -n.r.) de către Lucian Onea (fost șef al DNA Ploiești -n.r.), mă viza pe mine și niște terenuri", a declarat Andreea Cosma, la sosirea la Parchetul General.

Cauza viza mai multe terenuri care ar fi intrat abuziv în posesia familiei Cosma și a fost clasată de DNA central, potrivit parlamentarului, citat de Mediafax.

Procurorii CSM au decis, recent, să admită cererea conducerii Direcției Naționale Anticorupție de revocare din funcția de procuror DNA Ploiești pentru Lucian Onea. Acesta este acuzat, alături de Mircea Negulescu și de alți procurori de la DNA Ploiești, de constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit Parchetului General, Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept "mită electorală". Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la DNA Ploieşti.

Parchetul mai arată că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de Vlad Cosma, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite.