Bărbatul eliberat din închisoare în baza legii recursului compensatoriu și care a bătut cu bestialitate un bătrân pentru a-l jefui, în scara unui bloc din Galați, a fost arestat. După comiterea tâlhăriei, atacatorul a fugit, fiind prins după cinci zile.

Jaf violent in GalatiFoto: Captura YouTube

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IJP) Galaţi, Gabriela Costin, citată de Agarpres, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost dus sâmbătă la Judecătoria Galaţi, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

El a fost încarcerat în arestul Poliției Județene Galaţi.

Agresorul a fost depistat vineri de un echipaj al Secţiei 2 Poliţie, în urma unei informaţii, într-o clădire dezafectată din cartierul Ţiglina 1. Bărbatul nu a opus rezistenţă, a fost încătuşat şi dus la sediul Poliției Galați, fiind reținut.

Atacul deosebit de violent s-a produs luni, iar surse apropiate anchetei susțin că atacatorul și-a urmărit victima pas cu pas.

Victima în vârstă de 75 de ani ar fi scos bani de la CEC și apoi i-a schimbat în valută, fiind vorba de 500 de euro. Când a intrat în blocul în care locuiește, bătrânul a fost atacat din spate, bătut cu brutalitate și jefuit, întreaga scenă fiind surprinsă de o cameră de supraveghere aflată în imobil.

Victima agresiunii se află în spital, în stare stabilă, fiind diagnosticată cu un traumatism cranio-facial sever.

Atacatorul este recidivist și a fost eliberat recent din penitenciar, înainte de termen, în baza legii recursului compensatoriu.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Bătrân din Galați, bătut cu sălbăticie înainte de a fi jefuit / Agresorul ar fi fost eliberat în baza recursului compensatoriu