O adolescentă a rămas cu sechele fizice şi psihice după ce a fost victima unui accident rutier când nu avea nici 16 ani. Ea nu a mai putut termina liceul, petrecându-şi adolescenţa în spitale. Judecătorii au considerat că este îndreptăţită să primească daune morale de 400.000 de lei, deşi ceruse aproape trei milioane de lei, însă procesul nu a fost finalizat - atât asiguratorul, cât şi victima au atacat decizia primei instanțe, scrie Ziarul de Iași.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un proces sensibil a fost înregistrat zilele trecute pe rolul Curţii de Apel Iaşi. O tânără de 20 de ani care a rămas cu sechele fizice şi psihice în urma unui accident rutier va încerca să îi convingă pe magistraţi că este îndreptăţită la daune morale mai mari de 400.000 de lei, cât a stabilit prima instanţă.

Petronela Amihăesei nu avea nici 16 ani când a fost victima unui accident rutier, de atunci viaţa sa schimbându-se dramatic. Pe lângă problemele de sănătate provocate de accident, ea a invocat şi că a fost nevoită să abandoneze şcoala, petrecându-şi mare parte a ultimilor ani în spitale.

Accidentul în urma căruia a fost rănită tânăra a avut loc în 16 februarie 2014, atunci când Lucian Mihai Mihalachi mergea cu un autoturism Cielo pe DN 28, iar la un moment dat, el a depăşit o autoutilitară oprită pe partea dreaptă. La revenirea pe sensul său de mers, mașina a frânat brusc şi a ieşit de pe şosea, lovindu-o pe Petronela Amihăiesei, aflată pe marginea drumului. Adolescenta a fost dusă la spital în comă şi cu multiple leziuni. Ea a rămas cu probleme locomotorii, dar şi cu probleme de vorbire.

Acesta a fost şi motivul pentru care a cerut daune morale de 2,9 milioane de lei. "Se reţine că suferinţele victimei accidentului au fost de natură să-i pună viaţa în pericol, să-i anuleze, să-i limiteze şi în final să-i îngreuneze desfăşurarea unei existenţe, a unei vieţi fireşti, provocându-i suferinţe fizice şi psihice. Instanţa apreciază că, în contextul circumstanţelor cauzei, fără a minimaliza în vreun fel suferinţele reale ale reclamantei, suma de 400.000 lei acordată cu titlu de daune morale constituie o satisfacţie echitabilă“, au considerat judecătorii Tribunalului Iași, potrivit motivării sentinţei, citată de Ziarul de Iași.