Mai multe echipaje de pompieri acționează, miercuri seara, în centrul orașului Galați, unde locatarii din blocul afectat de tasarea de teren au intrat în panică din cauza unui miros puternic de gaz, relatează Mediafax.

GALATIFoto: USER UPLOADED

Mirosul puternic de gaz i-a alarmat pe locuitorii din blocul afectat de tasarea de teren, care au anunțat autoritățile.

Echipaje de Poliție, de pompieri și de la compania de gaz intervin în zonă, fiind constatat faptul că o instalație era fisurată, astfel că s-a decis închiderea conductei de gaz care aprovizionează blocurile din zonă.

De asemenea, locul a fost izolat, iar locatarii au fost trimiși în case de către polițiști și pompieri.

„Am trimis un echipaj și o mașină pentru asigurarea măsurilor de protecție. O echipă de la compania de gaz a ajuns la fața locului. Este o vană fisurată, echipa oprește gazul. Nu se impune evacuarea, gazul dacă se emană în exterior nu este atât de periculos. Oricum, locatarii trebuie să închidă geamurile și să nu stea în apropierea lor”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Incidentul s-a produs în locul în care marți a fost înlocuită o conductă de apă. În zilele următoare, specialiștii vor stabili dacă fisura a fost cauzată de lucrarea companiei de apă sau de tasarea care a afectat întreaga zonă în urmă cu aproximativ o lună.