Corecțiile de pe bursele globale au efect de bulgăre de zăpadă, piețele europene preluând luni trendul negativ de la cele asiatice și fiind pe cale să-l transmită pe Wall Street, care - potrivit cotațiilor futures - va deschide ”pe roșu”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scăderile se extind în contextul unor noi semne privind încetinirea creșterii economice din toată lumea și temerilor că tensiunile SUA-China vor torpila șansele unui acord comercial, notează Reuters.

”Altă zi, alt motiv de vânzare a activelor riscante. Piețele de acțiuni rămân într-o lume chinuită în care toți caută - dar nu prea găsesc - o rază de speranță”, a spus Stephen Innes de la casa de brokeraj OANDA.

Indicele MSCI pentru toate țările lumii este de patru săptămâni în zona roșie, în ciuda micilor reveniri alimentate de speranțele că războiul comercial se va liniști.

Pesimismul a fost exacerbat de statisticile care arată că cele mai mari economii ale lumii - SUA, China, Japonia și Germania - se îndreaptă toate spre o creștere economică mai lentă.

Indexul MSCI a scăzut cu 0,5 procente, un indicator pan-european a pierdut luni dimineață aproape un procent, iar cotațiile futures americane sunt pe minus cu 0,5%.