Mesaje prin care se cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, au fost proiectate cu laser, sâmbătă seara, pe fațada Facultății de Drept din oraș, relatează Mediafax.

Proiectii impotriva lui Tudorel Toader pe fatada Universitatii din IasiFoto: Facebook - Evolutie in institutie

Reprezentanții asociației „Evoluție în instituție”, organizatorul acțiunii, au anunțat pe Facebook că ieșenii care vor să îi ceară demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, unde este „rector suspendat”, sunt așteptați sâmbătă seară în fața Facultății de Drept.

Câțiva participanți la manifestare au proiectat cu lasere mesaje precum „Dura lex, sed lex, Tudorel rector-ex”, „Tudorele, cetatea Moldovei îți cere demisia” sau „Tudorele, reset!”

„Slugărel este în stare să mintă cu nerușinare orice instanță europeană, pe oricine, doar ca să dea legile justiției. Atacă în permanență statul de drept. Dragnea vrea ca justiția să se facă la partid și Tudorel Toader îl ajută.Trebuie să plece din fruntea universității ieșene, să-și dea demisia din funcția de ministru, de rector suspendat și de profesor”, a spus una din persoanele prezente.

Protestatarii au avut și pancarte cu mesaje cum ar fi „Rușine. Tudorel Toader, misiune îndeplinită. Trei procurori șefi au fost schimbați” sau „Cu Lazăr revocat, Tudorel Toader îngroapă dosarul 10 august”.

Acțiunea a fost declarată la Primăria și Jandarmeria Iași.