Sindicaliștii Metrorex amenință cu greva generală în cazul în care nu se ajunge la un acord cu Ministerul Transporturilor privind salariile. Liderul USLM, Ion Rădoi, a precizat că vineri ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri, dar nu a exclus declanșarea conflictului de muncă în perioada 10-15 noiembrie.

Aglomeratie la metrouFoto: Agerpres

Până acum au avut loc mai multe runde de negocieri, iar contractul colectiv de muncă expiră sâmbătă, potrivit acestuia. Rădoi a precizat, la Digi 24, că există două mari probleme în discuție, una legată de siguranța traficului și alta legată de contractul colectiv de muncă. ”O să mai fie o rundă de negocieri azi. Mâine expiră contractul și sunt create premisele declanșării conflictului de muncă. Nu este exclus să declanșăm greva. (...) Sunt mai mutle lucruri la care nu ne înțelegem, printre care salariile”, a spus Rădoi.

El a adăugat că, în ceea ce privește salariile, guvernanții spun că, la capitolul cheltuieli, nu au bugetul necesar astfel încât să poată negocia, iar în paralel au datorii către firma care trebuia să dea drumul la linia din Drumul Taberei.