Liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, a fost eliberat duminică din închisoare după ce a servit o pedeapsă de 20 de zile pentru încălcarea legislației naționale privind organizarea protestelor, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Alexei NavalnyFoto: navalny.com

Navalny a fost eliberat după a doua pedeapsă consecutivă, în total petrecând aproximativ o lună și jumătate după gratii. În data de 24 septembrie, opozantul rus a fost arestat din nou, la câteva secunde după ce fusese eliberat din închisoare ca urmare a unei condamnare de 30 de zile pentru încălcarea legii privind protestele. Navalnîi consideră că autoritățile ruse continuă să îl aresteze pentru a-l împiedica să mai organizeze proteste împotriva reformei pensiilor.

Alexei Navalny, în vârstă de 42 de ani, a fost arestat luna trecută în Rusia pentru plănuirea unor proteste neautorizate în Moscova în luna ianuarie. Liderul opoziției a mai fost condamnat în luna mai la 30 de zile de închisoare pentru organizarea protestelor faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin.