Președintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat, joi, drept ridicolă propunerea contestatarilor lui Liviu Dragnea de a o numi interimar pe Viorica Dăncilă la conducerea PSD, precizând că aceasta n-ar trebui să fie nici secretara premierului, darămite premier, relatează Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"Mi se pare ridicolă propunerea asta cu Dăncilă președinte la PSD, dar este problema lor. După părerea mea, PSD nu mai are capacitatea de a se reforma, partidul ăsta este un partid care devine din ce în ce mai nociv pentru România și problema nu este numai Liviu Dragnea. Sigur că Liviu Dragnea este cel care exercită acum abuziv puterea ca lider al PSD, dar orice lider al PSD care ar ajunge în poziția lui Liviu Dragnea s-ar comporta exact ca Liviu Dragnea pentru că tarele acestui partid sunt tare care nu pot fi îndreptate", a declarat Ludovic Orban, la ieșirea de la sediul DNA.

Solicitat să comenteze dacă se vede drept un posibil înlocuitor al Vioricăi Dăncilă, Ludovic Orban a precizat: "Mă jigniți. Cum să fiu o alternativă pentru Viorica Dăncilă? Viorica Dăncilă nu are ce să caute la Palatul Victoria nici măcar ca secretară a premierului. Sunt candidatul PNL pentru funcția de premier".

Referitor la faptul că anul viitor România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene cu același premier, respectiv Viorica Dăncilă, liderul liberal a spus că "noroc că beneficiază de translatori pentru că translatorii o ajută ca să nu vadă toți partenerii noștri internaționali toate gafele pe care le comite stâlcind limba română și folosind total nepotrivit termene, cuvinte și sintagme".