Forțele israeliene au deschis focul în timpul unei demonstrații din sudul Fâșiei Gaza, miercuri, ucigând un tânăr palestinian, a afirmat Ministerul palestinian de Sănătate, relatează Reuters.

Tiruri in Fasia GazaFoto: Captura YouTube

Ashraf Al-Qidra, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, a declarat că Moamen Ibrahim Abu Eyada, în vârstă de 15 ani, a fost împușcat de soldații israelieni la est de orașul Rafah, care se află la graniţa sudică a Fâșiei Gaza și se învecinează cu Egiptul.

Frontiera dintre Gaza și Israel a fost scena demonstrațiilor palestiniene săptămânale începând din 30 martie și, recent, protestele au avut loc târziu noaptea, așa cum a fost cazul miercuri.

Armata israeliană a transmis că în cursul zilei au avut loc mai multe incidente de-a lungul graniței dintre Gaza și Israel "cu participarea a sute de rebeli" care au rulat cauciucuri arse și au aruncat cu bombe și pietre în soldați. A spus că nu au existat victime israeliene.

Cel puțin 182 de palestinieni au fost uciși în proteste, potrivit oficialilor palestinieni din domeniul sănătății.

Armata israeliană declară că își apără granița împotriva protestatarilor care au încercat să spargă gardul și să intre în Israel.