Membrii Comisiei de la Veneția au avut o întâlnire, vineri dimineața, cu reprezentanții Parchetului General, dar și cu șefii DNA și DIICOT, la discuții fiind abordate subiecte precum modificarea codurilor penale. Anca Jurma, șefa DNA, a spus că discuția a fost una „tehnică”, relatează Mediafax.

Anca JurmaFoto: Facebook/ Anca Jurma

Reprezentanții Parchetului General s-au întâlnit, vineri dimineață, cu delegația Comisiei de la Veneția, pentru a discuta amendamentele la codurile penale. La întrunire au participat și Felix Bănilă, procurorul-șef DIICOT, și Anca Jurma, procurorul-șef interimar al DNA.

La ieșirea din sediul Parchetului General, Anca Jurma a declarat că au fost discutate aspectele tehnice ce vizează modificarea codurilor penale.

„Nu e vorba de niște concluzii, a fost o întâlnire tehnică, cu experții Comisiei de la Veneția. Am discutat despre legile de modificare a codurilor penale, aspecte tehnice, observații pe care Ministerul Public deja le-a comunicat. Nu discutăm îngrijorări, o să vedeți comunicatul Parchetului General. Nu pot să dau exemple, pentru că deja toate observațiile pe care procurorii le-au formulat și le-au înaintat Parchetului General și CSM, le aveți pe site”, a declarat Anca Jurma.

În cursul zilei de joi, membrii Comisiei de la Veneția s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, cu membrii CSM, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, dar și cu membri ai Comisiei speciale pentru Legile Justiției.

„O delegație a Comisie de la Veneția va efectua o vizită în România, în cadrul acțiunilor de pregătire a avizului referitor la recentele amendamente la Codul Penal și la Codul de procedură penală, adoptate de către Parlamentul României. Avizul a fost solicitat de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Delegația va purta discuții cu președintele României, ministrul Justiției, reprezentanți ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, Parchetului General, Direcției Națională Anticorupție (DNA), Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Consiliului Superior al Magistraturii, Parlamentului, inclusiv ai Comisie speciale pentru Legile Justiției, asociații de judecători și procurori și organizații ale societății civile", se arată în anunțul publicat, miercuri, pe site-ul Comisiei de la Veneția.