Un egiptean a fost arestat în Arabia Saudită, după ce un video în care apărea luând micul dejun cu o femeie acoperită cu vălul islamic a devenit viral pe twitter, scrie BBC News.

În înregistrarea video bărbatul pare să vorbească într-un dialect egiptean, iar femeia pare a fi saudită. Acest lucru contravine legii în Arabia Saudită unde atât la locul de muncă, cât și în localuri publice ca McDonald's sau Starbucks, bărbații și femeile trebuie să stea în zone separate.

De altfel, în Arabia Saudită, femeile trebuie să fie însoțite de un bărbat, frate sau soț, în majoritatea activităților pe care le fac în spațiul public.

Bărbatul a fost arestat de reprezentanții ministerului muncii și dezvoltării sociale, care l-au acuzat de încălcarea mai multor prevederi leagle, el riscând deportarea.

Hashtagul ”un egiptean ia micul dejun cu o saudită” a fost folosit de peste 113,000 ori pe twitter, ajungând în centrul unei dezbateri culturale care împarte lumea în mai multe tabere.

În clipul de 30 de secunde, bărbatul și femeia chiar glumesc pe seama faptului că mănâncă împreună micul dejun. În finalul înregistrării, femeia pare că îi dă să mănânce bărbatului, gest care a stârnit alte comentarii pe rețelele sociale.