Tăriceanu, despre o ordonanță pentru anularea efectelor protocoalelor: Propunerea lui Dragnea merită luată în seamă / Chiar și cei vinovați au dreptul la un proces corect

de C.D.     HotNews.ro
Luni, 3 septembrie 2018, 14:11 Actualitate | Esenţial


Dragnea si Tariceanu
Foto: Agerpres
Călin Popescu Tăriceanu susține că propunerea lui Liviu Dragnea privind o ordonanță de urgență pentru anularea protocoalelor și a efectelor acestora „merită luată în seamă”. „Chiar și cei care au fost vinovați au dreptul la un proces corect. Trebuie găsită o soluție de remediere”, a spus el. 

„Mi s-a părut că propunerea ministrului Justiției, domnul profesor universitat Tudorel Toader, este o propunere rațională, aceea de adoptare a unei ordonanțe de urgență care să permită revizuirea tuturor proceselor care s-au bazat pe ascultarea telefoanelor și protocoale. Cred că este greu de acceptat într-o societate democratică ideea că putem în continuare să folosim aceleași metode caracteristice Securității din anii '50 în efectuarea actului de justiție. Cred că propunerea domnului Dragnea merită luată în seamă, trebuie făcut ceva, că așa cum am mai spus chiar dacă unii dintre cei care a fost condamnați în cadrul acestor procese, probabil au fost vinovați, eu nu am cum să apreciez, cum să fac distincția între cei care sunt și cei care nu sunt și au fost condamnați pe nedrept, indiferent, chiar și cei care au fost condamnați au dreptul fundamental la un proces corect. Ceea ce nu s-a întâmplat. Din acest motiv cred că trebuie găsită o soluție de remediere, care nu poate fi făcută punctual”, a spus Tăriceanu. 

Liviu Dragnea a anunțat  sâmbătă că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă adoptarea rapidă a unei ordonanțe de urgență prin care să fie anulate protocoalele SRI și efectele acestora. 

„Situația creată de protocoale, mai ales ultimul apărut în spațiul public. Nu cel transmis de SRI și Parchetul General, ci cel de care nu vor să vorbească. I s-a cerut premierului Viorica Dăncilă ordonanță prin care să anuleze protocoalele și efectele acestora. I-am spus că avem un proiect de lege depus de mine și Călin Popescu Tăriceanu se pot inspira de acolo, dar e foarte multă nemulțumire generată de protocoale și de informațiile că două treimi dintre magistrați să aibă dosare, ridică semne de întrebare cu privire la libertatea lor de a lua decizii", a declarat Liviu Dragnea.  Legat de protocoale, Dragnea spune că evaluarea procurorului general Augustin Lazăr pe această temă este binevenită. "O evaluare nu înseamnă că a ieșit, e posibil să iasă FB", a spus Dragnea. "E normal să fie protocoale între PG și SRI? Unii care au vrut să devină eroi care erau oripilați și stăteau pe cel din 2016...", a mai spus Dragnea. „Iar stupizenile pe care le-am auzit, să fie elaborate proiectele de acte normative la nivelul aparatului prim-ministrului, o asemenea aberație mai rar mi-a fost dat să văd. Înseamnă că trebuie să desființăm ministerele, din punctul de vedere al funcției de reglementare. Una dintre funcțiile ministerelor este cea de reglementare, cum să inițieze niște neica nimeni aduși în aparatul de lucru al Guvernului, propuneri de reglementare în domeniul fiscal, în domeniul energiei, când ei sunt niște habarniști. De aceea există ministere, pentru că adună specialiști care au inclusiv capacitatea de a exercita funcșia de reglementare, de a iniția proiecte de acte normative. Această chestiune este izvorâtă tot din dorința nesăbuită a lui Liviu Dragnea de a da ordonanța de urgență pe amnistie și grațiere, trecând peste ministerul Justiției.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2993 vizualizari

 • +18 (24 voturi)    
  Protocale.. (Luni, 3 septembrie 2018, 14:22)

  rochiri [utilizator]

  ..... nu stiu ce sa mai inventeze sa scape cu banii furati!
  • +8 (14 voturi)    
   Protocoalele sunt legale (Luni, 3 septembrie 2018, 14:42)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   Legea SRI ART. 9
   În vederea stabilirii existenţei ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, prevăzute la art. 3 din Legea nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României, cu modificările ulterioare, serviciile de informaţii pot efectua, cu respectarea legii, verificări prin:
   a) solicitarea şi obţinerea de obiecte, înscrisuri sau relaţii oficiale de la autorităţi sau instituţii publice, respectiv solicitarea de la persoane juridice de drept privat ori de la persoane fizice;
   b) consultarea de specialişti ori experţi;
   c) primirea de sesizări sau note de relaţii;
   d) fixarea unor momente operative prin fotografiere, filmare ori prin alte mijloace tehnice sau constatări personale, cu privire la activităţi publice desfăşurate în locuri publice, dacă nu este efectuată sistematic;
   e) obţinerea datelor generate sau prelucrate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice sau furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, altele decât conţinutul acestora, şi reţinute de către aceştia potrivit legii.
   Serviciul Român de Informaţii efectuează prin laboratoare de specialitate şi specialişti proprii constatări dispuse sau solicitate în condiţiile legii.
  • +5 (11 voturi)    
   .... (Luni, 3 septembrie 2018, 15:16)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   sper ca ultimele zile sa le petreaca in puscarie ...
 • +2 (8 voturi)    
  Si pedeapsa post mortem (Luni, 3 septembrie 2018, 14:27)

  Koczka [utilizator]

  Asta cu un proces corect sunt exagerari si scoateri din context specifice propagandei NKDV. Avand in vedere ca in Romania nu mai exista pedeapsa cu moartea, proces natural ireversibil, nu vad nici un impediment ca cei nevinovati sa poata pe calea unei revizuiri sa o faca.
  Nu e necesar ca Guvernul sa emita un OUG in acest sens. Binenteles ca pentru cei care au primit pedepse privative de libertate ( cu executare ) sansele sunt mai limitate dar cum stim nu acestia sunt cei vizati de decretul lui Buborel si nu acestia vor avea banii cu care sa-si angajeze avocati suficient de abili de a rastalmaci tot probatoriul depus de procurori. Si inca o conditie, dosarele sa fie judecate cu celeritate, in nici un caz unui judecator ce intentioneaza sa se pensioneze in urmatorii 3-5 ani.
 • -2 (8 voturi)    
  Revizuire, nu amnistie (Luni, 3 septembrie 2018, 14:34)

  finutza [utilizator]

  E o mică nuanță în ce zice Tăriceanu. Pare a fi de acord cu ce zice Dragnea, dar nu zice clar că odată cu anularea protocoalelor să se facă simultan și anularea efectelor lor. Chiar sugereaza că e nevoie de procese de revizuire și că cei atinși de aceste protocoale să aibă parte de procese corecte.
  Sper să fie așa și sa nu mă fi înșelat.
  • +6 (12 voturi)    
   Au (Luni, 3 septembrie 2018, 15:35)

   Rdu [utilizator] i-a raspuns lui finutza

   furat sau nu? Asta-i intrebarea. Sunt false interceptarile, inregistrarile? Sunt ilegale, se interzic. Ce are asta cu faptele de hotie judecate corect?
   • +2 (6 voturi)    
    Exista deja reglementata situatia (Luni, 3 septembrie 2018, 17:24)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Rdu

    Exista Decizia CC nr 51 din 16 02.2016 care a judecat privitor la interceptarile facute de SRI. A decis ca se aplica pentru viitor. A mai decis ca "În ceea ce priveşte hotărârile definitive, această decizie poate servi ca temei
    de revizuire, în baza art.453 alin.(1) lit.f) din Codul de procedură penală, în această cauză, precum şi în cauzele în care au fost ridicate excepţii de neconstituţionalitate similare, înaintea datei publicării prezentei decizii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    Ulterior si art 453 alin. f a fost cercetat de CC in urma unei sesizari si a fost declarat neconstitutional in sensul ca nu se mai poate aplica hot 51 ca temei de revizuire pe art 453 (f) pentru alte cauze.A ramas ca Hot CC se vor aplica numai pentru viitor. Adica dupa februarie 2016.Revizuirile dorite de Dragnea Tariceanu nu se pot face in mod real existand o interdictie Constitutionala.Eminentul profesor universitar nu mai poate sa faca nici o jmekerie decat daca Protocoalele sunt declarate ilegale de o instanta de judecata de contencios administrativ si se face o legatura de cauzalitate directa cu dosare judecate.
    • +3 (5 voturi)    
     Si mai e ceva (Luni, 3 septembrie 2018, 18:19)

     Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

     Dupa Decizia CC 2/2017 revizuirile se aplica si in cazul achitarilor deci achitarea lui tariceanu este si ea supusa revizuirii.Deci tariceanu atentie ce isi doreste...
 • 0 (6 voturi)    
  protocooale (Luni, 3 septembrie 2018, 14:38)

  sudet [utilizator]

  Nu e acea cale de atac extraordinara pentru revizuirea unei sentinte?

  Protocoalele au fost declarate ilegale?

  Dragnea o fost condamnat pe baza interceptarilor in cele 2 dosare ? Nu cunosc raspunsul
 • +6 (12 voturi)    
  Măi dictatorilor,mai politrucilor mizerabili, (Luni, 3 septembrie 2018, 14:40)

  Rescator [utilizator]

  Lăsați-ne dracu in pace și dispăreți unde vedeți cu
  ochii.De doi ani nu faceți altceva decat să vă războiți
  cu Justiția,lasand țara pe pilot automat,și ăla beat.
  Ati distrus Economia,ați oprit orice investiție ,ați
  introdus in țară pesta porcină,ați adus inflația la 6%,
  mințind prin INS că este mai mică.Distrugeți cu veselie bolșevică sistemul de sanătate,educația,
  apărarea și tot ce mai mișcă timid in Romania.
  Nu vreți altceva decat să va salvați fundurile penale
  și alaturi de voi să scape toți hoții și talharii neamului.
  Este drept să fiți alergați pe străzi oriunde vă veți afla!
 • +6 (12 voturi)    
  La ce altceva sa te astepti.. (Luni, 3 septembrie 2018, 14:41)

  Lucian P. [utilizator]

  cand tara asta e condusa de hoti. De ani incoace, principala grija e ce sa mai inventeze, cum sa scape cand sunt prinsi. Acum nu mai conteaza ca furi/ai furat, conteaza cum esti prins.
  • +2 (8 voturi)    
   pai da (Luni, 3 septembrie 2018, 15:57)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Lucian P.

   Unde ai mai pomenit ca tu parlamentar sa furi si sa fii anchetat?
 • +6 (12 voturi)    
  Motocicleanu si dreptatea hotilor. (Luni, 3 septembrie 2018, 14:50)

  uncetateansimplu [utilizator]

  Ai dracu infecti ii ..... grija doar de penali, de restul fraierilor din tara asta nu ii intereseaza, pai bai infectule, eu nu am dreptul la o tara condusa de oameni ok, de ce trebuie sa te suport pe tine?
 • +6 (12 voturi)    
  he-he (Luni, 3 septembrie 2018, 14:53)

  Mircea1978 [utilizator]

  Bai nene Aricene, daca ii sustii sa adopte ordonanta, ti-ai dat foc la valiza, nimeni nu te mai votezala alegerile prezidentiale, pe care probabil ca tu crezi ca ai sa le cistigi.
 • +7 (13 voturi)    
  pe intelesul tuturor (Luni, 3 septembrie 2018, 14:57)

  sim12345 [utilizator]

  "Propunerea lui Dragnea merită luată în seamă"

  asta se traduce prin: sunt de vanzare, astept propuneri
 • +6 (12 voturi)    
  taricene mananci (Luni, 3 septembrie 2018, 14:58)

  liviu_ [utilizator]

  mai mult kkt decat de obicei... also ... te repeti

  protocoalele erau neconsitutionale, NU ilegale!
  de asemenea probleme obtinute in urma protocoalelor au fost legale si obtinute corect!
  neconsitutionalitatea se aplica DOAR din momentul ce a fost gasina intaine. NU se plaica din urma! (ma rog exceptant demiterea lui Kovesi unde ati maltratat iar consitutia si legea ca doar puteti...)

  ceea ce vreti voi nu este un proces coret, ci anularea unor probe LEGALE!!!
 • +4 (10 voturi)    
  da, si cei (Luni, 3 septembrie 2018, 15:23)

  CVL [utilizator]

  vinovati au dreptul la un proces corect, nimeni nu sustine altceva. De aici pana la a anula interceptarile legal facute (cerute corect), e cale lunga.

  Si corect ar fi sa restituie cu totii sumele dobandite ilegal. Sa faceti o lege care sa stipuleze ca daca in termen de 1 an nu restituie sumele dovedite a fi furate, executa intreaga pedeapsa (si daca vreti, asta puteti sa o dati si retroactiv). Adica sa nu poata fi eliberati conditionat pana cand nu achita prejudiciul. Si daca tot sunt prinsi cu inginerii financiare, sa fie luati la puricat, si ce nu pot sa justifice din salarii si alte venituri, sa se confiste.
 • 0 (2 voturi)    
  Te-ai trezit mosule?! (Luni, 3 septembrie 2018, 20:16)

  Jandy28 [utilizator]

  chiar rudotel a aspus ca el nu stie ca protocoalele sa fie declarate pina in prezent drept ilegale chiar de catre slugoii vostri cooptati pina in prezent din Justitie, ci doar nefiresti, ma baiatule!!
  au fost cumva depistate magarii in interceptari, cum au vrut sa demonstreze aia de la haznale cu foarfeca si pelicanolul ca in cazul borfasilor din Republica Poiesti?!
  sau ati uitat ca chiar distinsul Giuliani s-a folosit de sute de ore de interceptari pentru a destructura mafia pe la ei!
 • 0 (2 voturi)    
  Are dreptate Tariceanu. (Marţi, 4 septembrie 2018, 8:14)

  Rahan5 [utilizator]

  Este nevoie de reluarea proceselor pentru toti cei condamnatii pentru coruptie, facuta o noua Lege pentru reintroducerea pedepsei cu moartea si impuscarea tuturor condamnatilor cu mai mult de 3 ani inchisoare pentru coruptie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by