​Mesajul Ambasadei Suediei la București despre asasinarea regelui Gustav al III lea, o fină ironie la adresa presupusei tentative de asasinat a lui Liviu Dragnea, a dispărut de pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice și a zecilor de internauți care l-au distribuit. Ambasada transmite că încearcă să afle ce s-a întâmplat și că regretă că mesajul a dispărut, prezentând însă un screenshot. Comentariile celor care au devenit deja fanii paginii fac trimitere la cei patru asasini din scenariul lui Dragnea.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Pentru toți cei care ne întreabă ce s-a întâmplat cu postarea noastră despre istoria casei regale din Suedia și asasinarea lui Gustav al III lea, răspunsul nostru este: Nu știm. Suntem chiar triști și încercăm să vedem ce s-a petrecut și vom face tot posibilul pentru recuperea postării. Între timp, vă oferim un screenshot al postării originale, însoțită de fotografia regelui Gustav III și, desigur, câteva linkuri pentru cât mai multe informații legate de fostul rege”, a transmis ambasada, pe rețeaua socială.

Comentariile internauților fac trimitere la cei 4 asasini închipuți ai lui Liviu Dragnea, internauții făcând tot felul de glume.

Tocmai am văzut patru tipi care își verificau facebook-ul într-un hotel, cu câteva minute în urmă..

Bine ați venit în varianta românească a democrației

Dragi prieteni, tocmai ați ”gustat„ din democrația românească, Fugiți cât mai puteți, așa cum am făcut unii dintre noi.

Aici Soros. Dragi români, sunt foarte dezamăgit și știți de ce.

Dragă ambasadă a Suediei, aveți o istorie impresionantă, oameni minunați și deștepți.

Probabil a fost fantoma regelui Gustav al treilea. Se pare că că cineva a fost deranjat de postarea voastră

Știi vă faci ceva bine în momentul în care enervezi pe cineva. Jos pălăria pentru perseverenț!

La o zi după ce șeful PSD, Liviu Dragnea, a susținut că a fost ținta unei tentative de asasinat, în care erau implicați „patru străini”, Ambasada Suediei la București a publicat pe pagina de Facebook o scurtă poveste cu „cinci conspiratori și o tentativă de asasinat la operă”, care s-a întâmplat în realitate și în urma căreia Regele Gustav III, care a supraviețuit atacului, a murit câteva zile mai târziu, lăsând în urmă o moștenire care dăinuie și azi. Reprezentanții Ambasadei răspund și comentariilor ironice, referitoare la liderul PSD.