Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marți, pentru Mediafax, că senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu s-a pus "în slujba adversarilor consacrați ai PSD" prin faptul că a cerut într-o scrisoare deschisă retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

"Am înțeles că scrisoarea se cheamă «S.O.S PSD» și, imediat, foarte îngrijorat, m-am întrebat dacă dna Andronescu este pe mare, pentru că altminteri cred că erau niște formule mai bune de a comunica aceste gânduri în cadrul PSD, discutând cu colegii aceste aspecte, propunându-le ceva acelora cu care a colaborat și din partea cărora s-a bucurat de multă prețuire și apreciere. Nu sunt oameni în PSD care să nu respecte o persoană prestigioasă cum este dna Andronescu. Dar iată că și persoanele acestea cu un prestigiu foarte ridicat, care au onorat PSD cu funcții în Executiv, la un moment dat au niște ieșiri prin care se pun în slujba adversarilor recunoscuți ai PSD-ului și consacrați de multă vreme", a declarat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Potrivit liderului PSD Vaslui, demersul lui Andronescu reprezintă o încercare de a "scufunda barca".

"Până la urmă, oamenii pot să se exprime cum vor și nu putem să-i împiedicăm. Totuși, cred că ar fi bine ca aceia dintre oamenii care s-au remarcat în PSD de-a lungul timpului să nu fie chiar ei cei care să încerce să scufunde barca acum", a completat Buzatu despre scrisoarea fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a cerut, marți, într-oscrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea. De asemenea, Andronescu susține că Guvernul Dăncilă trebuie schimbat. „Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz”, scrie senatoarea PSD.