Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, sâmbătă, la Frătăuții Vechi, județul Suceava, în timpul unor zboruri de antrenament, iar apoi s-au prăbușit în afara pistei. Unul dintre piloți a murit, a precizat Raed Arafat, la Digi24. Celălalt este grav rănit și a fost transportat la Iași.

Accident aviatic SuceavaFoto: Hotnews

"Pacientul este în comă. El a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, contuzie toraco-abdominală, fractură de gambă. Este intubat ventilat mecanic şi va fi adus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi", a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Pilotul rănit grav în accidentul aviatic din Suceava are 53 de ani și este din Timișoara. Sorin Bochiș, fiu de aviator, are peste 10.000 de ore de zbor, a zburat pe avioane supersonice și a locuit câțiva ani în America, de unde s-a întors după atentatele de la World Trade Center, transmite și Mediafax.

Referitor la pilotul mort, Cornel Marinescu, acesta urma să împlinească în toamna acestui an 61 de ani. Originar din Snagov, județul Ilfov, era cunoscut ca pilot cu mare experiență.

Cornel Marinescu a urmat Școala Militară de Ofițeri de Aviație ”Aurel Vlaicu” și, de asemenea, s-a pregătit și perfecționat la Aeroclubul României. Surse apropiate anchetei au declarat, corespondentului Mediafax, că acesta era un pilot cu mare experiență.

Pilotul a postat, în mai multe rânduri, fotografii pe contul său de Facebook, cu avioane, din locurile în care zbura, dar și cu pietre funerare, în amintirea foștilor săi colegi care au murit.

În acest caz, Poliția a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările urmând să fie continuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Autoritățile aeronautice vor efectua expertize.

Accidentul s-a produs înainte cu circa cinci ore de începerea propriu-zisă a show-ului aerian, în timp ce piloții exersau ceea ce urma să prezinte publicului.

La fața locului, în Frătăuții Vechi, au acționat o autospecială de stingere și descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.