Președintele american Donald Trump susține că întâlnirea cu Vladimir Putin, care a avut loc luni, la Helsinki, a fost și mai bună decât summitul NATO de săptămâna trecută, el acuzând presa de relatări distorsionate.

Donald Trump si Vladimir Putin, la HelsinkiFoto: Captura Facebook

”Am avut o întâlnire minunată la NATO, colectând o mulțime de bani, însă întrevederea cu Vladimir Putin a fost și mai bună. Din păcate, acest lucru nu este reflectat corect - Știrile False s-au dezlănțuit”, a scris Donald Trump pe twitter.

Prestația președintelui american la conferința comună susținută luni, la Helsinki, alături de Vladimir Putin a stârnit un val de critici atât din partea presei occidentale, cât și a politicienilor americani, democrați și republicani. Tonul unanim a fost acela că Trump a cedat în fața lui Putin, atacând serviciile secrete americane pentru investigația privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA și creditându-l pe președintele rus care a negat orice intervenție a Kremlinului.

Prestația sa l-a făcut pe unul dintre cei mai vocali contestatari ai săi, senatorul republican John McCain să spună că niciun președinte american nu s-a „înjosit” astfel în fața unui lider rus. Atitudinea lui Trump vine după ce, săptămâna trecută, i-a atacat pe aliații din NATO pe tema cheltuielilor militare, principala țintă fiind Germania. În cele din urmă, aliații au agreat ca toți membrii să facă eforturi pentru a aloca 2% din PIB.