Colegii din Ministerul Apărării Naționale îl omagiază pe locotenentul-comandor Florin Rotaru, pilotul care și-a pierdut viața sâmbătă înaccidentul de la baza Borcea, despre care oamenii spun că este un erou pentru că a refuzat să se catapulteze pentru a evita să intre în mulțimea prezentă la showul aviatic.

Florin RotaruFoto: Captura Facebook

”Piloții nu mor niciodată. Ei decolează și nu se mai întorc!” este mesajul unui videoclip omagiar al MapN, în care sunt imagini realizate în timpul zborurilor efectuate de-a lungul timpului de pilotul Florin Rotaru. ”Deasupra norilor, soare și frumos!”, spune acesta, într-una din înregistrări.

Luni, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru.

Florin Rotaru și-a pierdut viața după ce avionul de vânătoare MiG 21 LanceR pe care îl pilota s-a prăbușit, sâmbătă, la baza aeriana Borcea, în timpul unui eveniment aviatic. Aeronava a explodat în momentul impactului cu solul. Locotenent-comandorul Florin Rotaru a murit, carbonizat, deși inițial s-a vehiculat informația că acesta ar fi reușit să se catapulteze.

Pilotul, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21.

Florin Rotaru era căsătorit și avea doi copii.

O anchetă este în derulare pentru a stabili cauzele prăbușirii avionului.