Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declara că premierul Viorica Dăncilă se bucură de toată susţinerea sa şi a ALDE, iar gestul liderului PNL, Ludovic Orban va fi catalogat drept "o rătăcire politică", transmite Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Credem că acest demers (al lui Ludovic Orban - n.r.) va fi catalogat ca o rătăcire politică. (...) Profit de ocazie să spun şi în calitate de preşedinte al ALDE şi al Senatului, că primul ministru al României se bucură de susţinerea şi de încrederea noastră la nivel politic şi instituţional”, a afirmat sâmbătă, la Timișoara, Tăriceanu.

”Acţiunea pe care a întreprins-o domnul Orban depăşeşte graniţele luptei politice. În lupta politică, între majoritate şi opoziţie - sigur că întotdeauna e bine să existe dispute, controverse, Opoziţia trebuie să-şi joace rolul ei de a fi ca un fel de cenzor al ceea ce face Puterea, dar acţiunea domnului Orban, demersul la nivel penal depăşeşte limitele normale", a spus președintele Senatului.

În opinia sa, gestul liderului PNL reprezintă "o încercare disperată a statului paralel (...) de a-şi menţine controlul asupra politicii din România".

Ludovic Orban o acuză pe Dăncilă de înaltă trădare, prezentarea cu rea credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

Plângerea îl vizează şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Iaşi, că a depus, în "calitate de cetăţean al României", o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind anumite fapte săvârşite de prim-ministru şi liderul PSD.

Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de "pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după" adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.