Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că a discutat telefonic cu președintele Klaus Iohannis, dar nu a dorit să precizeze care a fost conținutul acestei discuții „private”.

Viorica Dancila si Klaus Iohannis la CotroceniFoto: Presidency.ro

„Am avut o discuție telefonică. Nu pot să spun ce am discutat, a fost o discuție privată. Dacă dl președinte vrea să vă spună asta este altceva”, a spus Viorica Dăncilă.

La întrebările presei, aceasta a recunoscut că inițial nu i-a răspuns lui Klaus Iohannis, deoarece nu a auzit telefonul, întrucât se afla la festivalul Simfonia Lalelelor din Pitești.

„Da, inițial nu am răspuns, eram la Simfonia Lalelelor, nu am văzut apelul, nu am știut de această discuție și pe urmă am sunat și am discutat cu dumnealui”, a spus Dăncilă.

În ceea ce privește Memorandumul aprobat pentru mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim, a cărui aprobare a fost anunțată aseară de Liviu Dragnea, premierul a spus că va „discuta” și cu președintele acest subiect.

„Vă asigur că avem responsabilitate, avem discernământ și vom purta discuții cu toate instituțiile”, a spus ea, precizând însă că nu poate spune „ce conține memorandumul”.

Chestionată cum știa Dragnea despre acest memorandum, care nu a fost anunțat de guvern, Viorica Dăncilă a răspuns: „Bun, s-a știu despre acest document, am văzut că a apărut încă înainte de a fi votat”.

UPDATE

Pe rețelele sociale au fost postate mai multe fotografii în care Viorica Dăncilă apare la Festivalul Lalelelor ținând telefonul în mână, internauții punând la îndoiala versiunea premierului. Iată mai jos două exemple (sursele 1 și 2)