Consultantul britanic Rupert Wolfe Murray a declarat miercuri sera, la Digi 24, ca l-a intrebat pe Mark Turnbull, directorul general al Cambridge Analytica Political Global, daca a atunci cand a declarat ca a derulat un proiect de succes intr-o tara est-europeana s-a referit la Romania, iar acesta a raspuns: "Nu am lucrat sub Cambridge Analytica" in Romania.

Cambridge AnalyticaFoto: YouTube

Rupert Wolfe Murray a declarat in cursul zilei de miercuri ca a fost abordat inainte de alegerile parlamentare din 2016, din Romania, de un oficial de rang inalt al Cambridge Analytica, firma care se afla in prezent in centrul unui scandal cu ramificatii internationale, pentru a lucra pentru Partidul Social Democrat, refuzand insa.

Miercuri seara, acesta a revenit cu detalii, la Digi 24.

Consultantul britanic, care vorbeste limba romana, a spus ca, in e-mailul pe care l-a primit in 2016 de la Mark Turnbull, i s-a propus un proiect in Romania. Cand a aflat insa ca e vorba de un proiect politic, respectiv PSD, Murray povesteste ca a raspuns: "Am zis nu, in niciun caz".

Acesta a precizat ca l-a contactat pe Turnbull, dupa dezvaluirile facute in urma cu cateva zile de o investigatie sub acoperire efectuata de Channel 4 News si care a dezvaluit modul in care Cambridge Analytica desfasoara campanii electorale in intreaga lume.

sursa

In aceasta inregistrare, Turnbull a sugerat ca Cambridge Analytica a folosit "o organizatie diferita pentru a conduce un proiect foarte, foarte reusit intr-o tara est-europeana", fara a preciza insa despre ce tara e vorba (sursa).

"Am intrebat daca a lucrat cu Romania atunci", a spus Rupert Wolfe Murray, miercuri seara, iar raspunsul primit a fost: "Nu am lucrat sub Cambridge Analytica" in Romania.