Un elev de clasa a IX-a de la Liceul "Emil Racovita" din municipiul Vaslui s-a calificat la fazele nationale ale olimpiadelor scolare la patru discipline, anunta Agerpres.

Alin Sava s-a clasat primul din judet la olimpiadele de Chimie, Fizica, Matematica si Informatica. El a declarat, duminica, pentru Agerpres, ca pentru a avea timp sa se pregateasca si pentru ca isi doreste sa studieze mai departe Matematica si Informatica a ales sa se prezinte doar la olimpiadele de la cele doua discipline, care vor avea loc in perioada urmatoare la Constanta si Satu Mare.

"Anul trecut am fost pe primul loc la sase discipline, iar anul acesta am reusit sa ma calific la nationala doar la patru materii. Voi merge la olimpiadele de Matematica si Informatica, pentru ca acestea sunt materiile pe care vreau sa ma axez si pe viitor. Pasiune pentru Informatica a inceput in clasa a V-a, cand am descoperit tainele acestei materii, la un Clubul Elevilor. Am continuat sa studiez si am ales sa merg la clasa de Informatica de la Liceul "Emil Racovita" datorita domnului profesor Dan Pracsiu", a declarat Alin Sava.