Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a convocat in regim de urgenta, vineri seara, la Sibiu, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu si directorul Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu"din Copsa Mica, pentru a analiza situatia aparuta in urma deciziilor luate de consiliul de administratie al unitatii de invatamant dupa incidentul in care un profesor de religie a fost acuzat de comportament indecent in timpul orei.

captura video cu profesorul la catedraFoto: Captura video

Trei eleve de la Liceul "Nicolae Teclu" care l-au filmat in timpul orei de religie pe profesorul preot acuzandu-l de comportament indecent s-au ales cu o mustrare scrisa si nota scazuta la purtare, pentru ca au distribuit imaginile fara acord pe Internet, potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, citat de Agerpres.

"In ceea ce priveste situatia elevelor implicate in incidentul din 18.01.2018, Consiliul de administratie al Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copsa Mica, intrunit in sedinta din 29.01.2018, a analizat situatia si a votat aplicarea unei sanctiuni de mustrare scrisa si scaderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru ca au inregistrat filmul si l-au distribuit fara acord, tinand cont de legislatia in vigoare. Mentionam faptul ca exista posibilitatea ca sanctiunea sa fie anulata conform art 26. din Statutul Elevului, daca elevele dau dovada de un comportament fara abateri in perioada urmatoare. Anularea sanctiunii se face de catre conducerea Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copsa Mica", se arata in comunicat.

Profesorul nu a fost sanctionat, pentru ca a demisionat in ziua in care elevele au facut public filmul. Nici diriginta elevelor nu a fost sanctionata, pentru ca s-a dovedit ca nu stia, sustine Inspectoratul Scolar Judetean.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a declarat dupa izbucnirea scandalului ca profesorul de religie de la Copsa Mica este nevinovat si acesta se scarpina in zona inghinala. Acesta ar lua un tratament care poate da mancarimi.