Un barbat in varsta de 43 de ani, din Galati, care a luat in mod fictiv in spatiu, intr-o casa cu doar doua camere, aproape 1.500 de cetateni moldoveni pentru ca acestia sa poata obtine cetatenia romana, a fost retinut pentru 24 de ore, pentru fals in declaratii, relateaza Agerpres.

Politisti au facut luni o perchezitie domiciliara la adresa unui barbat din Galati suspectat de fals in declaratii in forma continuata, potrivit unui comunicat transmis marti de Politia Judeteana Galati.

Astfel, in perioada 2016-2017, barbatul ar fi dat, in nenumarate randuri, declaratii false in fata functionarilor Serviciului Public Comunitar de Evidenta Persoanelor Galati, completand formularul prin care primea in spatiu, la adresa unde locuia, o casa cu doua camere, cetateni din Republica Moldova.

In schimbul obtinerii unor sume de bani, barbatul ar fi facilitat, in acest mod, obtinerea domiciliului scriptic, in municipiul Galati, pentru 1.489 de cetateni moldoveni, astfel incat acestia sa poata obtine cetatenia romana. In urma perchezitiilor, politistii au ridicat mai multe documente si inscrisuri, precum si sumele de 2.795 de euro si 700 de lei.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta.