47 265 de cazuri de infectii respiratorii s-au inregistrat la nivel national in ultima saptamana, cu 26,8% mai putine fata de aceeasi perioada a anului precedent. Tot in ultima saptramana, au fost 30 de cazuri de gripa, in timp ce in aceeasi perioada a anului trecut s-au inregistrat 326 de imbolnaviri de gripa, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), scrie news.ro.

In perioada 25 - 31 decembrie la nivel national numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS si pneumonii) a fost de 47.265, cu 26,8% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (64.572) si cu 21,9% mai mic fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (60.591) - situatie datorata in principal subraportarilor din saptamana anterioara ca urmare a zilelor nelucratoare (sarbatorilor legale), arata datele publicate joi de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

In saptamana 25-31 decembrie s-au inregistrat la nivel national 30 de cazuri de gripa, comparativ cu 326 de cazuri inregistrate in aceeasi perioada a iernii trecute. De asemenea, au fost cinci cazuri de infectii respiratorii acute severe, cu 1 mai putin fata de saptamana anterioara si cu 7 mai putine fata de aceeasi perioada a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, respectiv din luna octombrie, si pana la data de 31 decembrie au fost confirmate in laborator 17 cazuri de gripa.