Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Stefan Madalin Bucataru, la data faptelor ofiter de politie in cadrul IGPR - Directia de Investigare a Criminalitatii Economice (DICE), pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si fals in declaratii (doua infractiuni), relateaza Agerpres.

"In cursul lunii iunie 2017, inculpatul Bucataru Stefan Madalin, in calitate de ofiter de politie in cadrul IGPR - DICE, a pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) suma de 200.000 euro, in schimbul influentei pe care a afirmat ca o are asupra unor ofiteri de politie din cadrul IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov", informeaza un comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES.

In acelasi context, inculpatul a promis ca ii va determina pe acestia sa dispuna o solutie de clasare fata de martor, intr-o cauza in care acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit anchetatorilor, in datele de 5 aprilie 2016 si 11 aprilie 2017, Stefan Bucataru a omis sa consemneze in declaratiile de avere acordarea cu titlu de imprumut catre acelasi om de afaceri a sumei de 50.000 euro, desi avea aceasta obligatie conform prevederilor legale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.