Premierul Mihai Tudose le-a spus, miercuri, jurnalistilor, la Parlament, ca nu il remaniaza pe ministrul Sanatatii, Florian Bodog, din cauza crizei de imunoglobina si ca a fost gasita solutia pentru rezolvarea problemei, relateaza News.ro.

Mihai TudoseFoto: Facebook - Mihai Tudose

Intrebat daca il va demite pe Bodog din cauza crizei de imnuglobina, premierul a raspuns negativ.

"Am avut o discutie astazi, am cerut lamuriri, se pare ca au si gasit masuri pentru asta - suspendarea taxei clawback pentru acea gama", a adaugat Mihai Tudose.

Intrebat daca se va rezolva astfel problema, seful Executivului a replicat: "Ei asa spun, toti din sistem".

Luni, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a afirmat ca, in noaptea de duminica spre luni, au plecat catre unitatile spitalicesti din tara 2.200 de flacoane de Pentaglobin, care sa rezolve problema urgenta a lipsei de imunoglobulina. Bodog a sustinut ca problema a aparut inca de anul trecut, cand ministerul era condus de Vlad Voiculescu, "ministrul Facebook" si i-a transms acestuia ca "pacientii nu se trateaza cu like-uri sau hashtag-uri, nu se opereaza cu share-uri".

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a anuntat, sambata, intr-o postare pe Facebook cao femeie a murit la Spitalul Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulinasi ca nu este singurul caz grav, sustinand ca ministerul cunostea situatia, inclusiv cazul acestei femei.

Ministerul Sanatatii anunta, in 9 noiembrie, in urma unei intalniri a ministrului Florian Bodog cu producatorii de imunoglobulina, ca acestia au dat asigurari ca la jumatatea lunii pe piata vor intra 900 de flacoane de imunoglobulina utilizata la tratarea imunodeficientelor primare, fiind in derulare negocieri pentru un nou lot in luna decembrie.