Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, marti, ca el este cel care va formula concluzia raportului intocmit dupa controlul pe care Inspectia Judiciara l-a efectuat la DNA in urma solicitarii sale, scrie Agerpres.

'Pozitia mea, concluzia mea, pe care o voi comunica public, va fi luata aceasta concluzie pe baza analizei, evaluarii coroborate a tuturor starilor, circumstantelor, imprejurarilor, adica nu exclusiv pe baza acestui raport. Pentru ca raportul acesta eu l-am solicitat, concluzia raportului eu o voi formula, indiferent de ceea ce pe lantul decizional se va petrece', a declarat Tudorel Toader, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a aratat ca, in conditiile in care opiniile membrilor comisiei de control au fost impartite, lui ii revine rolul de 'a inclina balanta' catre o concluzie finala.

'Avem raportul Inspectiei Judiciare, un raport care stim ca a divizat pana la urma chiar si inspectorii. Eu am spus (...) ca sunt nedumerit pentru componenta comisiei din sase. De regula, comisiile sunt in numar impar, ca sa poti sa dai o majoritate, nu ca in cazul acesta, trei la trei. (...) E adevarat, avand trei pro, trei contra, rolul ministrului Justitiei este usurat. Rolul ministrului Justitiei este de a inclina balanta, sigur, in optiunea mea ca ministru al Justitiei, pentru ca lantul decizional cuprinde, evident, mai multi factori', a precizat Toader.

Intrebat daca, in ipoteza in care va ajunge la concluzia ca procurorul sef al DNA trebuie schimbat din functie, crede ca va putea sa-l convinga pe presedintele Klaus Iohannis de necesitatea unei asemenea decizii, ministrul a raspuns: 'Nici intr-un caz, intr-o atare ipoteza, ministrul Justitiei nu se duce sa convinga, argumentele pro sau contra trebuie sa convinga'.