Aproximativ 180 de tursti romani care trebuiau sa se intoarca joi dintr-o vacanta din Egipt sunt blocati mai bine de noua ore pe aeroportul din Hurghada, aflat la 500 de km sud de Cairo, din cauza, se pare, a unei defectiuni tehnice a aeronavei Blue Air cu care trebuiau sa se intoarca in tara.

Aeronava Blue Air care trebuia sa-i aduca pe cei 180 de turisti romani in Romania era programata sa decoleze la ora locala 13.25 (14.25 ora Romaniei). Romanii au fost urcati in avion si tinuti acolo patru ore, dupa care au fost dusi inapoi in aeroport.

"Si acum (20.30 ora Romaniei - n. red.) suntem in aeroport, doar ne-au anuntat ca ne vor duce la hotel pe cheltuiala lor (a agentiei de turism - n. red.) si ca vom porni maine dimineata. Dupa imbarcarea in avion, in timp ce rulam spre pista de decolare, unul dintre motoare (din cate am aflat) nu functiona in parmetri optimi. Ne-au zis ca dureaza 40-50 de minute pentru o verificare. Dupa o ora, si dupa ce au incercat din nou motorul, ne-au spus ca trebuie sa primim aprobare de la Cairo pentru zbor, asta in timp ce se plimbau vreo cinci tehnicieni pe la avion. Dupa inca o ora a mai venit un tehncian si, din cate am inteles din gesturile lui, zicea ca nu mai poate zbura avionul. Dupa patru ore de stat in avion au cerut aprobarea sa coboram si de atunci stam in aeroport, intr-o zona izolata fara acces la magazine. Sunt copii de 2 si 3 ani care nu mai au lapte si plang incontinuu", a declarat pentru News.ro Adrian, unul dintre turistii romani blocati pe aeroportul din Egipt.

Contactati de News.ro, reprezentantii agentiei de tursim TezTour, prin care romanii si-au rezervat biletele de vacanta, au declarat ca vina apartine companiei Blue Air. "Sunt probleme tehnice cu aeronava. Turistii vor fi mutati la un hotel, iar maine dimineata se vor intoarce in Romania la prima ora", a declarat Daniel Dospinescu, consultant al TezTour.

La randul lor, reprezentantii Blue Air au refuzat sa dea detalii despre anularea zborului.

"Au o intarziere din motive operationale. Aeronava nu a fost disponibila in orarul stabilit. Zborul estimat este pentru vineri dimineata la 5:30", a declarat pentru News.ro Raluca Paun, managerul departamentului de marketing al companiei Blue Air.