Scafandrii au intrerupt cautarile autoturismului care a cazut sambata dupa-amiaza in Dunare si in care se aflau patru persoane, din cauza temperaturii scazute a apei, urmand ca acestea sa fie reluate duminica dimineata, potrivit Agerpres.

"Cautarile se vor relua duminica dimineata de catre scafandrii de la ISU Mehedinti si ISU Arad. Acum, dupa mai multe scufundari, cautarile au fost intrerupte, apa fiind foarte rece, de circa patru - cinci grade Celsius", a declarat Elena Tarla, purtator de cuvant al ISU Semenic.

In masina se aflau patru persoane, un barbat de circa 50 de ani, o femeie de 37 de ani, precum si copii lor, un baiat de 22 de ani si o fetita de doi ani si jumatate. Familia este din Sichevita, judetul Caras-Severin, si a apelat la un sofer pentru a o duce intr-o alta localitate. Acesta se pare ca a pierdut, insa, controlul volanului si a plonjat in Dunare.

"Interventia este una foarte dificila, deoarece sunt multe stanci si exista riscul sa ramanem si noi printre ele, curentii sunt foarte puternici, iar vizibilitatea redusa. Autoturismul nu se afla in locul in care a plonjat, din cauza curentilor puternici. Noi am ajuns undeva la o adancime de 10 - 11 metri si nu am gasit decat ceva plastic, spoilerul si o aripa", a precizat seful echipajului de scafandri din ISU Mehedinti, plutonier major Albert Cristian Mufturel.

Soferul masinii a reusit sa iasa la suprafata si a fost transportat la spital. El era constient si intr-o stare destul de buna.

Rudele celor disparuti in Dunare spun ca la fata locului nu se vad urme de franare.