Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, s-a intanit vineri presedintele Subcomitetului pentru forte aeriene si terestre tactice din cadrul Congresului SUA, Mike Turner, care este si presedintele Grupului de Prietenie pentru Romania, in marja Adunarii Parlamentare a NATO care are loc in aceste zile la Bucuresti.

"Discutiile s-au axat cu precadere asupra modalitatilor concrete de intensificare a cooperarii in domeniul apararii dintre SUA si Romania, in contextul Parteneriatului Strategic si in cadrul NATO. Ministrul Mihai Fifor a reiterat angajamentul national de a contribui substantial la eforturile aliate de asigurare a securitatii si stabilitatii intregului spatiu euroatlantic, subliniind cu precadere rolul strategic al Romaniei in regiunea Marii Negre si pe flancul estic al NATO", arata un comunicat al Ministerului Apararii.

De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii asupra dezvoltarii cooperarii intre fortele armate ale Romaniei si SUA. Ministrul Fifor a evidentiat importanta prezentei militare a SUA pe teritoriul Romaniei si in regiune, in contextul evolutiilor complexe din mediul de securitate si amenintarilor de natura diferita cu care se confrunta Alianta Nord-Atlantica.