Curtea de Apel Constanta este asteptata sa se pronunte, marti, in cazul solicitarii Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, judecat pentru ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene, de ridicare a masurii controlului judiciar. Decizia nu va fi definitiva, potrivit news.ro.

La Curtea de Apel Constanta a avut loc, luni, primul termen dupa finalizarea camerei preliminare in dosarul in care IPS Teodosie este judecat pentru ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene. Aparatoarea Arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat jurnalistilor, la finalul sedintei de judecata, ca va sesiza Curtea Europeana de Conturi pentru a verifica daca a fost incalcata legislatia in domeniul accesarii de fonduri europene.

De asemenea, in cadrul sedintei de luni a fost ceruta si revocarea controlului judiciar pentru Arhiepiscopul Tomisului, Curtea de Apel amanand pronuntarea pentru marti. Decizia Curtii de Apel Constanta nu va fi definitiva si poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii DNA au dispus, in luna octombrie a anului trecut, luarea masurii controlului judiciar pentru Arhiepiscopul Tomisului in dosarul in care este judecat pentru ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene.

Pe timpul controlului judiciar, Inalt Prea Sfintitul Teodosie are mai multe obligatii.