Zeci de copaci au fost rupti si pusi la pamant in timpul unei furtuni puternice care a avut loc duminica dupa-amiaza in municipiul Iasi, iar zeci de strazi au fost inundate de suvoaiele puternice de apa, transmite Agerpres.

Silvia Bolohan, purtator de cuvant al Inspectoratului Situatii de Urgenta Iasi, a declarat ca in timpul furtunii au fost primite la serviciul de urgenta 112 peste 30 solicitari.

Majoritatea apelantilor reclamau faptul ca vantul puternic a rupt crengi mari, care au cazut fie pe carosabil, fie peste masinile parcate.

Din cauza ploii abundente, mai multe strazi au fost inundate, majoritatea acestora fiind intre zonele Podu Ros - intersectia Cantemir, pasajul Galata.

De asemenea, o toneta a fost doborata de vant si rasturnata peste un autoturism intr-o parcare din campusul studentesc Tudor Vladimirescu.

Angajatii ISU au fost solicitati pentru a interveni in sapte zone ale Iasiului, unde vantul a smuls acoperisul de pe blocuri. Locuitorii din cartierul Dacia au fost printre cei mai afectati de furtuna. Aici, mai multe bucati de acoperis au fost luate de vant si au cazut peste masinile locatarilor. Nicio persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Tot din cauza furtunii, reprezentantii municipalitatii au anulat evenimentele de aniversare a 100 de ani de la marile batalii de la Marasti, Marasesti si Oituz.