Motivarea CCR in cazul legii care ii interzice lui Dragnea sa fie premier: "Revine Parlamentului sarcina sa coreleze conditiile de acces in functia de membru al Guvernului cu cea de parlamentar". Livia Stanciu, opinie concurenta: "CCR nu poate impune obligatii unor autoritati publice cata vreme ea insasi a constatat ca nu e competenta sa o faca"

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 20 iunie 2017, 17:14 Actualitate | Esenţial


Judecatorii Curtii Constitutionale (2017)
Foto: Agerpres
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a publicat marti motivarea la decizia de neconstitutionalitate pe legea care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului. CCR considera ca interdictia trebuie sa inceteze, conform legislatiei in vigoare, in caz de reabilitare, dezincriminare sau amnistie, insa afirma ca revine Parlamentului sarcina sa coreleze conditiile de acces in functia de membru al Guvernului si cea de parlamentar.

Motivarea Curtii arata ca decizia a fost luata cu majoritate de voturi. Judecatoarea Livia Stanciu a avut opinie concurenta, in timp ce judecatorii Valer Dorneanu, Marian Enache si Simona-Maya Teodoriu au facut opinie separata.

Ce spune Curtea in motivare:

"Apare cu evidenţă că, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, sintagma „nu au suferit condamnări penale” încetează să mai constituie o interdicţie la dobândirea calităţii de membru al Guvernului în ceea ce priveşte persoanele care cad sub incidenţa/sunt beneficiare ale unei legi de dezincriminare sau de amnistie sau care au fost reabilitate printr-o hotărâre judecătoreasă definitivă, persoane cu privire la care condamnarea penală încetează să mai producă efectele extrapenale prevăzute de lege. Orice altă interpretare dată sintagmei "nu au suferit condamnări penale" din cuprinsul art.2 din Legea nr.90/2001 ar fi contrară literei şi spiritului Constituţiei.

Curtea constată că excepţia de neconstituţionalitate este inadmisibilă, întrucât, pe de o parte, eventualele probleme care ţin de realizarea unei coerenţe şi unităţi de reglementare în privinţa condiţiilor de acces la funcţiile sau demnităţile publice pot fi corectate numai prin acţiunea Parlamentului, iar, pe de altă parte, aplicarea şi interpretarea normei legale criticate, având în vedere sfera sa de aplicare, urmează a fi realizată de către subiectele de drept implicate în procedura de învestire a Guvernului sau de numire a membrilor Guvernului, respectiv Preşedintele României, Parlamentul şi Guvernul.

Curtea reţine că este dreptul exclusiv al legiuitorului de a interveni şi a circumstanţia sfera de incidenţă a decăderilor, interdicţiilor, precum şi a incapacităţilor care rezultă din condamnare. Astfel, în ceea ce priveşte interdicţia dobândirii calităţii de membru al Guvernului, aplicată persoanelor condamnate penal printr-o hotărâre definitivă, legiuitorul este liber să opteze între instituirea unei interdicţii cu caracter general - lipsa oricărei condamnări penale, aşa cum este reglementat în prezent, şi instituirea unei interdicţii speciale, circumscrisă unei sfere limitate de condamnări penale, care să se întemeieze pe criterii precum natura infracţiunilor săvârşite, latura subiectivă, pedeapsa aplicată.

Având în vedere aceste argumente, Curtea apreciază că libertatea legiuitorului de a reglementa acest domeniu trebuie să respecte scopul legiferării, acela de a asigura integritatea mandatului miniştrilor, precum şi cadrul legislativ în această materie. În consecinţă, legiuitorul urmează să ţină seama şi de faptul că interdicţiile trebuie reglementate într-un mod rezonabil şi proporţional în raport cu situaţia care le-a determinat, evitându-se stabilirea în dreptul pozitiv a unor interdicţii absolute şi perpetue.

Revine, aşadar, Parlamentului sarcina de a realiza o corelare necesară între condiţiile de acces în funcţia de membru al Guvernului şi cea de membru al Parlamentului, având în vedere, pe de o parte, compatibilitatea între cele două funcţii publice [art.71 alin.(2) şi art.105 alin.(1) din Constituţie] şi, pe de altă parte, exigenţa ca exponenţii celor două puteri ale statului să beneficieze de condiţii similare de acces în funcţie, evitându-se situaţia ca, deşi compatibile la nivel constituţional, cele două funcţii devin incompatibile prin efectul unei legislaţii infraconstituţionale, în sensul că legea impune condiţii suplimentare care le face de jure incompatibile a fi exercitate simultan."

Pe de alta parte, judecatoarea Livia Stanciu critica intr-o opinie concurenta decizia Curtii de a pune in sarcina Parlamentului corelarea "necesara" intre conditiile de acces in functia de membru al Guvernului si cea de membru al Parlamentului.

"...Aceste considerente nu ar fi trebuit să se regasească, în această redactare, în prezenta decizie. Curtea nu poate impune obligații unor autorități publice câtă vreme ea însăși, în cuprinsul aceleiași decizii, a constatat că nu este competentă să o facă. În plus, astfel de considerente nu ar fi putut susține nici măcar o decizie de admitere a excepției de neconstituționalitate, întrucât se bazează pe o premisă greșită, și anume că funcțiile de membru al Guvernului și cea de parlamentar ar trebui exercitate simultan, în toate cazurile, ceea ar impune, în mod firesc, compatibilitatea condițiilor de acces în privința lor. Altfel spus, Curtea se raportează la un Guvern alcătuit numai din miniștri care au calitatea de parlamentar. Or, Constituția stabilește doar o posibilitate în acest sens, iar nu o condiție/obligație de a ocupa simultan cele două demnități publice [art.71 alin.(2) și art.105 alin.(1) din Constituție]."

Citeste aici documentul in intregime


Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins pe 4 mai ca inadmisibila sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului. "In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate formulata. Pentru adoptarea acestei solutii, Curtea a constatat ca, in esenta, motivele invocate in sesizare constituie atat probleme de aplicare si interpretare a legii de catre autoritatile publice competente, cat si aspecte de legiferare  ce intra in competenta Parlamentului".

Victor Ciorbea a declarat, pe 5 ianuarie, pentru News.ro, ca a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea in privinta Legii 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Curtea Constitutionala a fost sesizata in legatura cu articolul 2 din Legea 90/2001, care prevede: "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 4 alin. (1)".

Ulterior, Avocatul Poporului a precizat, intr-un comunicat, ca "prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 incalca principiul echilibrului puterilor in stat, nu intrunesc cerintele constitutionale de previzibilitate si proportionalitate a legii si nu permit recunoasterea dreptului la diferenta pentru ocuparea, in conditii de egalitate si fara restrictii nerezonabile, a unei functii ce implica exercitiul autoritatii de stat".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
23682 vizualizari

 • +25 (29 voturi)    
  dragnea presedinte! (Marţi, 20 iunie 2017, 17:18)

  Francisc 1 [utilizator]

  ura! firea premier , olguta vice delir!
  • +7 (11 voturi)    
   La cat de hulit / blestemat e Dragnea (Marţi, 20 iunie 2017, 18:31)

   QfeastQuizzes [anonim] i-a raspuns lui Francisc 1

   sunt aproape sigur ca nu va ajunge vreodata premier / presedinte.

   Pur si simplu nu poate, ca ar iesi lumea in strada, mai ceva ca in ianuarie. El e dispretuit, la fel ca Ceasca de cei mai multi.

   Sa incerce vreo magarie sa modifice legea care il impiedica? No way, daca o face, se sinucide politic definitiv.
   • +1 (1 vot)    
    RESPECT Livia Stanciu ! (Miercuri, 21 iunie 2017, 16:57)

    si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui QfeastQuizzes

    Poate ca Dumneaei este ultima #REZIST_! intr-o mare de P$D-sti ciumati si turbati !!!
  • +8 (10 voturi)    
   Nu se mai termină cu gastile astea (Marţi, 20 iunie 2017, 18:54)

   Entiu [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Nu se mai termină cu gastile astea de tradatori care distrug tara
  • +15 (15 voturi)    
   dorneanu (Marţi, 20 iunie 2017, 19:15)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   si-a facut din nou datoria fata de imparat. e gol imparatul, dar e imparat, nu?
   Livia Stanciu are dreptate, dar degeaba.
   sa te tii acum ce-o sa fie in parlament. nimic altceva decat corelarea "impusa" de CCR, doar-doar o prinde dragnea postul de prim ministru.
   daca trece motiunea, urmatorul guvern va avea un nou prim ministru doar maximum 6 luni, pana cand parlamenthotii psd+alde (majoritari) vor stramba legislatia dupa chipul si asemanarea dragniana.
 • +28 (28 voturi)    
  Ce-i aia REABILITARE ? (Marţi, 20 iunie 2017, 17:19)

  CezarN [utilizator]

  Sau o fi iarasi o manarie de-ale lui Vale Dorneanu?
  • +24 (24 voturi)    
   reabilitare e ca la case (Marţi, 20 iunie 2017, 17:43)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   mai pui niste ipsos ( rahat cu apa si paie daca nu ai ipsos) mai dai cu var si uite omul nou si fara pata!
  • +9 (11 voturi)    
   Dupa ce trec 4 ani in cazul lui Dragnea (Marţi, 20 iunie 2017, 17:51)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   (doi ani pedeapsa + doi ani termenul de incercare) ce incep sa curga din 22 aprilie 2016, el este reabilitat de drept si poate ocupa functia de prim ministru (asta daca nu este condamnat in dosarul Bombonicii lui de menta !
   • 0 (6 voturi)    
    Nu cred ca e asa. (Marţi, 20 iunie 2017, 18:31)

    Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    In termeni juridici, niciun condamnat definitiv nu este automat reabilitat pe motiv ca si-a ispasit pedeapsa.
    Reabilitarea este o actiune judecatoreasca ce decide nevinovatia celui acuzat, inculpat, condamnat.
    Reabilitarea nu are absolut nicio legatura cu executarea pedepsei.
    Altfel, decizia Curtii n-ar avea niciun sens.
    Ar fi fost destul sa spuna ca orice fost condamnat poate sa ocupe o functie in guvern, dupa executarea pedepsei.
    • 0 (4 voturi)    
     Nu te supara dar spui prostii ! (Marţi, 20 iunie 2017, 22:00)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

     Reabilitarea are in vedere doar situatia celui ce si-a executat pedeapsa. Ea nu pune in discutie nevinovatia condamnatului.

     Este la latitudinea legiuitorului sa scrie o lege prin care sa spuna ca cel reabilitat sau cel amnistiat sau cel a carui fapta a fost dezincriminata poate fi ministru !
  • +10 (14 voturi)    
   In cazul lui Dragnea.. (Marţi, 20 iunie 2017, 18:04)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   ..reabilitarea nu mai poate sa intervina pt ca el si-a epuizat toate caile legale prin care ar fi putut sa-si dovedeasca nevinovatia.
   Gratierea nu are cum sa-i foloseasca pt ca scoaterea lui din puscarie nu ii sterge pedepsele din CV ci doar il scuteste de executarea lor. Adica , chiar si dupa o gratiere, condamnarea ramane la dosar.
   Insa, o gratiere data la pachet cu o amnistie, ar putea sa-l faca pe Dragnea alb ca neaua si nevinovat ca un mielusel.
   Probabil ca asta va urma daca Grindeanu pica si in functia de premier va fi numita o alta sluga (mai obedienta) a sultanului de Teleorman. Printr-o noua OUG13 s-ar rezolva totul in favoarea lui Dragnea (si nu doar a lui) Mai ales ca CCR isi arata fatis sustinerea fata de infractorii politici.
   • +1 (5 voturi)    
    Reabilitarea este de doua feluri : (Marţi, 20 iunie 2017, 19:03)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    de drept si judecatoreasca.

    Ca ne place ca nu, Dragnea ca orice alt condamnat poate sa beneficieze ori de una ori de alta atunci cand conditiile legale vor fi indeplinite.
    • +1 (3 voturi)    
     :D (Marţi, 20 iunie 2017, 22:41)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Mai stai un pic, ca probabil vei fi facut si mujic platit in copeici, per postare. :)))

     Poate acum ii intelegi si pe altii care vorbesc factual ;)
   • +1 (3 voturi)    
    Presupunand ca tu esti inginer de poduri, (Marţi, 20 iunie 2017, 22:04)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    permite-mi sa-ti explic ca se poate construi un pod cu un singur picior !

    Multumesc !
  • +5 (5 voturi)    
   Cei trei tzarcovnici PSDisti,fac de rusine CCRul (Marţi, 20 iunie 2017, 18:59)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Valer Dorneanu, Marian Enache şi Simona-Maya Teodoroiu -
 • +20 (20 voturi)    
  ce e aia reabilitare? (Marţi, 20 iunie 2017, 17:21)

  ella111 [utilizator]

  si de e e un subiect discutabil? cum sa ne gandim doar ca un condamnat pt coruptie poate face parte din govern/parlament/poate ocupa functii de ocnducere in stat? cum putem lua in considerare asa ceva?
  • +10 (10 voturi)    
   dupa ce a facut puscarie, nu-i cazul mustache (Marţi, 20 iunie 2017, 17:43)

   mnicku [utilizator] i-a raspuns lui ella111

   asa ca pasarea malai viseaza

   prima data sa mearga la puscarie, se reabiliteaza s-apoi revine.... ca fost puscarias

   game over cu politica
  • +6 (6 voturi)    
   Pai, cam poate. (Marţi, 20 iunie 2017, 18:24)

   tarantella [utilizator] i-a raspuns lui ella111

   Daca e gratiat sau amnistiat (nu stiu care din ele). Asta stiam deja. Ceea ce sare in ochi e ca, din nou, CCR-ul pe persoana fizica Dorneanu, traseaza sarcini parlamentului. Citez:
   "Revine, aşadar, Parlamentului sarcina...". In situatia de fata, parlamentul nu poate decat sa abroge art. 9 din L90/2001. Nu ca ar fi neconstitutional, dar ce sa-i faci, asa le cere dom' Dorneanu. Ba ar putea sa-l modifice si sa spuna ca pot fi prim-ministri doar infractori cu cel putin 2 condamnari la activ (portul mustatii e un avantaj).
   Cred ca si un stabor de tigani corturari s-ar fi descurcat mai bine decat cecereul lui Dorneanu.
   Ca de obicei, Livia Stanciu e singura cu opinie separata.
 • +16 (18 voturi)    
  E cazul de-o OUG 13 bis ca sa intre si amnistia ! (Marţi, 20 iunie 2017, 17:21)

  Susufler0 [utilizator]

  Asta insa daca trece motiunea !
 • +19 (21 voturi)    
  Astia vor sa iesim in strada ... (Marţi, 20 iunie 2017, 17:28)

  gogu1234567890 [utilizator]

  din nou ...
  Tovarasi, ce naiba nu intelegeti ca vrem si noi o tara cum sunt altele. Asta, locul lui e la puscarie, nu la guvernare.
  Tara de idiotic incepand cu CCR. Cat ai luat spaga judecatorule ca sa dai aceasta rezolutie ? Cat ? Ia spune aici. Adica unul care a furat trebuie pus sef ?
  Ba voi sunteti corupti pana in maduva oaselor.
  Mare atentie, va paste dracu in curand.
 • +16 (16 voturi)    
  Vorbe si cuvinte insirate (Marţi, 20 iunie 2017, 17:28)

  Dalinar [utilizator]

  Fapta ramane, faptul ca te speli pe maini nu schimba faptul ca AI fost murdar. Moral, anumite mizerii nu se curata niciodata. So, what the heck is going on in Romania? Ne intoarcem la vremurile fanariote? Taxidermy for the Hamster and things will get better
 • +19 (21 voturi)    
  Dragnea vrea sa se gratieze ca sa fie premier (Marţi, 20 iunie 2017, 17:29)

  Boham [utilizator]

  cat de sluga e Dorneanu ala sa scoata motivarea tocmai astazi ! asta coincidenta
  • +8 (10 voturi)    
   Acum dupa aparitia motivarii nu poate fi vorba (Marţi, 20 iunie 2017, 17:53)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   decat de amnistie, nu de gratiere !
   • -1 (5 voturi)    
    :D (Marţi, 20 iunie 2017, 18:49)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Tu crezi ca astia pe aici fac diferenta? Apropo si de reabilitare ;)
    • +3 (3 voturi)    
     Am observat ! (Marţi, 20 iunie 2017, 23:23)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     Dar am crezut ca intreaba sincer interesati si nu de forma.

     M-am inselat !
 • +18 (18 voturi)    
  de ras (Marţi, 20 iunie 2017, 17:31)

  81ack [utilizator]

  cititi cu atenție motivarea și o să înțelegeți care sunt forțele care se dau cap in cap la CCR și pe ce anume se bazează Dragnea.

  interesantă opinia concurentă, mai interesantă decât cea separată.
  • +4 (4 voturi)    
   "interesanta", opinia Liviei Stanciu, (Marţi, 20 iunie 2017, 18:45)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui 81ack

   prin faptul ca este de bun simt. Si logica.
 • +21 (21 voturi)    
  Ccr nu mai e a romaniei (Marţi, 20 iunie 2017, 17:31)

  Coco Whistle [utilizator]

  Ci a infractorilor si sprijina interesele altor tari. Reabilitarea nu se poate face decit prin demonstrarea nevinovatiei punct. Nu poti pune la aceeasi masa infractorii cu oamenii care respecta legea. Chiar tara asta e lipsita de resurse incit avem nevoie de infractori sa vina sa ne invete cum sa traim? Infractorii tot infractori ramin indiferent de ce masinarii politice sint facute. Mare greseala ma intreb citi in ccr sin corupti, coruptibili. O palma si un scuipat mare pe obrazul romaniei si al romanilor care respecta legea.
  • +3 (3 voturi)    
   asa e ... (Marţi, 20 iunie 2017, 18:22)

   exilatul [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   pe de alta parte, in nici o tara normala nu vezi in presa declaratii ale judecatorilor ccr..si nu trebuie uitat ca legile in ro sunt facute pt a fi interpretate in favoarea escrocilor si a hotilor...iar cum judecatorii sunt ...tot romani, e greu sa fie date decizii corecte...
 • +18 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 20 iunie 2017, 17:31)

  [anonim]

  • +9 (9 voturi)    
   Ala e Avocatul Popoului (Marţi, 20 iunie 2017, 17:45)

   Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu al Poporului, o sluga mancurta ordinara.
 • +6 (6 voturi)    
  Reabilitare = executarea pedepsei? (Marţi, 20 iunie 2017, 17:46)

  tiberius_p [utilizator]

  Adica esti considerat reablitat dupa ce ai terminat de executat pedeapsa? Sau e altceva? Sa ma corecteze cineva.
  • +3 (3 voturi)    
   In vreo doua cuvinte, reabilitare inseamna (Marţi, 20 iunie 2017, 23:29)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui tiberius_p

   incetarea interdictiilor, decaderilor si a incapacitatilor care rezulta din condamnare.

   Mai simplu spus, recapatarea dreptului de a ocupa o functie, de a exercita o profesie, o meserie etc.
 • +11 (11 voturi)    
  Inca un pai aruncat de Dorneanu pt Dragnea. (Marţi, 20 iunie 2017, 17:48)

  Cataleya [utilizator]

  Practic, reabilitarea si dezincriminarea nu sunt de niciun folos pt Dragnea. Adica ar fi aproape imposibil de obtinut.
  Dar ramane amnistia.
  Asta e portita de salvare pe care Dorneanu i-a deschis-o lui Dragnea (a cata oara?)
  Practic, daca motiunea trece, sunt toate sansele ca prima decizie a parlamentului sa fie legata de gratiere si amnistie, ceea ce l-ar putea readuce pe Dragnea pe pozitie, chiar daca in actualul proces va fi condamnat cu executare.
  Ar iesi din puscarie, ori cu gratiere ori prin amnistie.

  Se pare ca CCR face tot posibilul pt a incurca si mai mult itele, dar numai in favoarea penalilor.

  Si asta o fi pura coincidenta, ca tocmai astazi s-a trezit CCR sa prezinte motivarea?
 • +7 (7 voturi)    
  m-am saturat (Marţi, 20 iunie 2017, 18:01)

  goguleana lugojana [utilizator]

  sunt satul de circul asta cinic pana peste cap. ma intreb cati ani vor mai trece pana cand vom avea o clasa politica decenta?
 • +15 (15 voturi)    
  CCR nu a chiar impus obligatii.. (Marţi, 20 iunie 2017, 18:15)

  Cataleya [utilizator]

  ...dar a dat "indicatii foarte pretioase" despre cum ar putea fi salvati infractorii.
  Iar indicatiile alea, sunt automat traduse in "ordine clare" date de CCR Parlamentului si, ca atare, infractorii vor sustine ca ele trebuie indeplinite prin proceduri de urgenta.

  Exact in asta consta duplicitatea PSD-istilor de la CCR. Ca in loc sa dea decizii clare si fara echivoc, o scalda atat de lamentabil incat fiecare poate sa interpreteze deciziile dupa bunul plac si interes.

  Jalnica CCR avem. Dar nu e de mirare.
  • +3 (3 voturi)    
   Corect, (Marţi, 20 iunie 2017, 18:49)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   iar Parlamentul de urgenta va pune de acord leghislatia si regulamentele cu decizia CCR...
 • +4 (4 voturi)    
  Am aflat de ce trebuia dat jos Grindeanu (Marţi, 20 iunie 2017, 18:29)

  dan.c [utilizator]

  Stia ca vine motivarea Curtii
 • +9 (9 voturi)    
  Un lucru foarte dubios. (Marţi, 20 iunie 2017, 18:39)

  Cataleya [utilizator]

  Atat in cazul "pragului de hotie" cat si in acest caz, CCR a luat niste decizii si a dat niste lamuriri care nu au nimic de-a face cu cauzele in speta.
  In cazul de fata CCR trebuia sa decida doar daca, conform legilor in vigoare, o persoana cu o condamnare definitiva mai poate face parte din Guvern.Simplu si la subiect
  Dar, in loc ca CCR sa raspunda obiectiv si concret la aceasta sesizare, Dorneanu si gasca lui au tinut mortis sa le indice infractorilor si care-ar fi caile prin care ar putea sa-si rezolve situatia. Or asta nu le-a cerut nimeni si nici nu era cazul sa o faca.
 • +6 (6 voturi)    
  ccr si-a cam depasit atributiile, (Marţi, 20 iunie 2017, 18:41)

  yellowdog [utilizator]

  incercand sa dea solutii de "reabilitare"

  nu vrem condamnati penali in guvern si parlament.
 • +7 (7 voturi)    
  Nu va mirati, nu va indignati, (Marţi, 20 iunie 2017, 18:53)

  ofCAER [utilizator]

  CCR-istii sunt oameni de onoare, stiu sa rasplateasca binele ce li s-a facut (exact ca-n povestile lu' Petre Ispitescu); or cine, mai mult decit Liviu Dragnea, le-a marit lor salariile si le-a sporit, tot lor, imunitatile si privileghiile?!
 • +6 (6 voturi)    
  Iata în ca o dovada... (Marţi, 20 iunie 2017, 18:54)

  brifcor [utilizator]

  ... (daca mai era nevoie) ca judecatorii trimisi de PSD la CCR sunt partinitori.
  Au sfârsit prin a re-politiza CCR. Rusine !
 • +10 (10 voturi)    
  Rolul CCR (Marţi, 20 iunie 2017, 19:20)

  Furnicuta [utilizator]

  Un aspect care a scăpat tuturor. CCR ar trebui să spună dacă este sau nu constituțională o prevedere dintr-un act normativ, nu să sugereze cum să se rezolve problema într-un sens sau altul. Nu are absolut niciun drept CCR să spună că e rolul Parlamentului să facă aia sau aia. A mai făcut CCR-ul d-astea și văd că perseverează. A luat-o la vale rău de tot și această instituție.
 • +2 (2 voturi)    
  Dovada (Marţi, 20 iunie 2017, 19:23)

  Furnicuta [utilizator]

  http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/opinie-livia-stanciu-interferenta-nepermisa-a-ccr-in-competentele-altor-autoritati-746527
 • +7 (7 voturi)    
  clasica de CCR, nu e laie nici balaie, parlament (Marţi, 20 iunie 2017, 19:28)

  programatoru [utilizator]

  clasica de CCR, nu e laie nici balaie, parlamentu hotilor decide,
  eu as dori sa ii numere lui dragnea si lui dorneanu banii unul "reabilitat", "aministiat" proaspat iesit din puscarie, pe evaziune si inselaciune, daca ajunge prim ministru pe aceasta motivare .... sau nu asta doar pentru poporul roman e valabil
 • +11 (11 voturi)    
  CCR face jocul infractorilor (Marţi, 20 iunie 2017, 19:57)

  24alex24 [utilizator]

  Iata ce a afirmat judecătorul Liavia Stanciu, care a contestat motivarea completului CCR din care face parte:
  ”Reabilitarea, atât cea de drept, cât și cea judecătorească, nu șterge condamnarea. Aceasta rămâne o realitate judiciară ce nu poate fi desființată decât în cazul admiterii unei căi de atac extraordinare, prin care s-ar recunoaște nevinovăția celui condamnat", scrie Stanciu.

  "Reabilitarea, ca și amnistia, prescripția și alte cauze care înlătură aplicarea, executarea și consecințele pedepsei, reprezintă o renunțare din partea societății (statului) - pentru rațiuni conforme scopului represiunii - la măsurile de precauție luate față de fostul condamnat.

  Aceasta nu înseamnă însă și îndreptățirea de a ocupa funcții de demnitate publică, unde exigențele de integritate trebuie aplicate în cel mai înalt grad", mai argumenteaza fosta sefa a instantei supreme.”

  Așadar personajul cu trecut penal nu mai are dreptul moral să ocupe înalte funcții de responsabilitate publică, dat fiind pericolul pe care fostul infractor îl reprezintă pentru societate din poziția de putere râvnită. Iar legea este obligată să țină cont de acest principiu de bază, nu să dea politicienilor rău intenționați din Parlament ori Guvern pârghiile de dezincriminare a faptelor împotriva interesului public național. CCR nu știe cum să se facă preș în fața PSD-ului corupt. Rușine slugoiului de Valer Dorneanu!
 • +3 (3 voturi)    
  Paparudele CCR slugile lui Dragnea (Marţi, 20 iunie 2017, 20:02)

  24alex24 [utilizator]

  În afară de doamna Liviu Stanciu, acești așa-ziși judecători, de fapt oamenii de casă ai PSD-ALDE, nu știu cum să netezească drumul lui Dragnea spre funcția de premier și a multor altor infractori politici pe alte poziții de conducere de unde pot exercita disproporționat puterea și prăda banul public.

  Jos lacheii CCR! Tot sistemul politic e cangrenat de atâta mârșăvie.
 • +1 (1 vot)    
  Nu e posibil (Miercuri, 21 iunie 2017, 9:32)

  Pacala54 [utilizator]

  şi nu se poate accepta o asemenea măgărie la ccr, nu se poate face ceva ca aceşti indivizi să fie înlăturaţi şi înlocuiţi cu unii corecţi, incoruptibili? avem pretenţii prea mari de la ei faţă de salariile cu care îi plătim?
 • +1 (1 vot)    
  ccr a lu' psd (Miercuri, 21 iunie 2017, 11:10)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  ccr nu mai este institutie a statului roman, parte a statului de drept, nu mai apartine romanilor ci infractorilor din psd, ccr a fost confiscata pe persoana fizica dragnea...De ce se mai cheama judecatori, de ce-i mai platim si le dam atatea drepturi, cand ei sunt slugile unui condamnat penal??? Statul de drept a fost confiscat de MAFIE!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version