DNA cere arest la domiciliu pentru Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului ar fi incalcat termenii controlului judiciar

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 16 mai 2017, 11:59 Actualitate | Esenţial

IPS Teodosie
Foto: Agerpres (editat)
DNA cere arest la domiciliu pentru Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, pentru incalcarea termenilor controlului judiciar. In cererea procurorilor de inlocuire a masurii controlului judiciar se mentioneaza ca acesta a demarat activitati de accesare a fondurilor europene, desi acest lucru i-a fost interzis in mod expres si neechivoc prin obligatiile stabilite in cadrul controlului judiciar. 

Ce acuza DNA:

"La data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a imputernicit pe Stefan Aurelian, persoana avand calitate de inculpat in acelasi dosar, sa reprezinte Arhiepiscopia Tomisului si pe numitul Petrescu Teodosie, precum si sa semneze si sa depuna documentatia pentru obtinerea adeverintei de suprafata de la Primaria Ovidiu, cu suprafata de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie. 

Adeverinta era necesara a fi folosita in relatia cu APIA (Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura), din care sa reiasa ca Cooperativa Agricola Constanta Tomis figureaza cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha.

Prin emiterea imputernicirii ca STEFAN AURELIAN sa acceseze fonduri europene, inculpatul PETRESCU TEODOSIE a incalcat simultan cele doua obligatii care ii fusesera instituite prin masura controlului judiciar, si anume: - sa nu desfasoare nicio activitate ce implica accesarea de fonduri europene in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane/Patriarhiei Romane/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpusi, - sa nu se apropie de ceilalti inculpati din dosar, de martori, experti si sa nu comunice direct sau indirect cu acestia. 

A reiesit ca inculpatul Petrescu Teodosie a demarat prin interpusi, activitatea de accesare a fondurilor europene, adeverinta de suprafata fiind necesara in cadrul cererii unice SAPS in legatura cu care inculpatul a si fost trimis in judecata, iar Cooperativa Agricola Constanta Tomis este interpusa inculpatului Petrescu Teodosie. 

(Una dintre faptele pentru care inculpatul PETRESCU TEODOSIE a fost trimis in judecata - cea aferenta campaniei 2016 - era tocmai aceea ca, in calitate de Arhiepiscop al Tomisului, folosindu-se de interpusa Cooperativa Agricola Tomis, reprezentata de inculpatul STEFAN AURELIAN, a incercat sa acceseze fonduri europene prin APIA, declarand in fals ca foloseste anumite suprafete agricole)."
Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


6240 vizualizari

 • +14 (16 voturi)    
  Ti-ai gasit! (Marţi, 16 mai 2017, 12:30)

  Cataleya [utilizator]

  Popii astia cu functii inalte chiar se cred trimisii lui Dumnezeu pe pamant.
  Pt ei nu exista lege pamanteasca.
  Ei nu fura struguri din vie si nici lemne ca-n codru. Ei fura si via si codrul, cu totul!
  Dar atata vreme cat popimea reprezinta cel mai bun "dric electoral" nimeni nu are curaj sa se atinga de ei!
 • +14 (16 voturi)    
  De destituire ce se zice? (Marţi, 16 mai 2017, 12:36)

  BEDE [utilizator]

  Nu il da jos BOR din functie pe acest preasfintit? Asa ar parea normal. Doar, in ceea ce spunea apostolul Pavel, unul care este sa fie episcop trebuia sa aiba nume bun, nu sa fie adus in justitie. Normal ar fi sa-l destituie. Apoi, daca se va dovedi ca e nevinovat, poate fi repus in drepturi. Mentinandu-l in functie, BOR isi pierde bruma de credibilitate pe care o mai avea, la cine o mai avea. Numai prost facut gramada sa fii ca sa te increzi intr-o organizatie care are in fruntea ei oameni anchetati de DNA.
  Oricum, personal nu cred in nici un fel de cler. Ar fi culmea sa-mi inchipui ca niste oameni care au tot felul de defecte si pacate ar putea sa ma puna bine cu Dumnezeu.
  • -5 (9 voturi)    
   dar un medic (Marţi, 16 mai 2017, 14:32)

   Adran [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   care sufera de o oarecare boala si ar avea oarecare defecte, crezi ca te-ar putea vindeca de vreo boala fizica? dar un doctor care ia spaga, e un beziv afemiat si poate are si diabet si inca cate ceva crezi ca daca ar vrea ar putea sa te vindece?
   • +3 (5 voturi)    
    Harul breh este leacul (Marţi, 16 mai 2017, 15:33)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Adran

    matale crezi ca el mai are har? Uite ca eu nu cred si ce cred eu conteaza, pentru ca eu ma dau pe mana lui. Cum domnul asta este platit din banii nostri, ce credem "noi" conteaza.
    • 0 (2 voturi)    
     @jackalphonse, esti evaluator de har? (Marţi, 16 mai 2017, 19:40)

     Altiro [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

     Cat costa o "evaluare"la tine si cum procedezi? Care-i unitatea de masura a harului, Kwatt-ul sau Kcal-oria? Apropo de bani, din "banii nostri"ii platesti pensia lui Iliescu, Nastase, Cernea si tuturor ateilor de pripas din politica. Si pt ca oricum nu ajung, diferenta o platesc cei 98% romani declarati credinciosi in unul din cultele recunoscute de statul roman.
     • 0 (2 voturi)    
      Tu esti evaluator de har sau procuror? (Miercuri, 17 mai 2017, 10:05)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

      Vad ca tu stii cand omul are har, dar stii si cand trebuie incarcerat.
      Lasa justitia sa si faca treaba si nu mai indemna oamenii sa se duca sa se spovedeasca la oameni hoti, care fura dand explicatii fanteziste cu chirurgi betivi samd.
      Cand te faci preot trebuie sa stii la ce te supui. daca nu reusesti, suporti consecintele.
   • 0 (0 voturi)    
    Si Biblia ce zice? (Miercuri, 17 mai 2017, 8:57)

    BEDE [utilizator] i-a raspuns lui Adran

    NU zicea apostolul Pavel catre Timotei: "Este un singur Dumnezeu si un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: omul Isus Hristos, care S-adat ca pret de rascumparare pentru toti". Sau, cumva, nu este valabil ceea ce a spus apostolul Pavel, care si-a dat viata pentru credinta lui, ci este valabil ce spune clerul care traieste bine din banii celor care cred in ei si, pe deasupra, unii din sefii lor mai fac si afaceri necurate?
    • 0 (0 voturi)    
     sigur insa nu e valabil (Miercuri, 17 mai 2017, 14:11)

     Adran [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

     ce zic sectarii care s-au trezit acum maxim 200 de ani ca ei detin adevarul.
  • 0 (4 voturi)    
   eroare,BEDE (Marţi, 16 mai 2017, 16:06)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Nici un om din lumea asta nu e perfect, nici preot, nici medic, nici judecator,nici om simplu, nici educat, nici geniu, nici retardat. A fost Unul acum 2000 de ani dar paganii si fariseii L-au rastignit. El ne-a lasat invatatura Lui, spunandu-ne:"nu judeca pe altul ca sa nu fii judecat, vezi mai bine barna din ochiul tau, apoi paiul din ochiul celuilalt".. Exagerezi cand extinzi pacatele si (presupusa)vina a lui Teodosie peste toti preotii."Numai prost facut gramada sa fii"ca sa crezi ca toti preotii sunt ca Teodosie. Daca va fi gasit vinovat BOR se va dispensa de el, asa cum a facut cu atatea altii gasiti icompatibili cu haina de preot..In rest, de vreo doua milenii ateii si nedusii la biserica tot canta prohodul credintei neamului romanesc..
   • -1 (1 vot)    
    exact (Marţi, 16 mai 2017, 16:47)

    forlevel [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    pedeapsa o sa fie ca il va trimite BOR director de productie intr-o fabrica de lumanari.
   • 0 (2 voturi)    
    Nu judeca... (Miercuri, 17 mai 2017, 9:03)

    BEDE [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Ce sa judeci si ce sa nu judeci? Trebuie sa privesti textul in context. Cand este vorba de pareri indoielnice, de ceea ce ti se pare a fi, atunci este cazul sa te abtii, dar cand este vorba de escrocherii si de lucruri care nu sunt in regula, atunci sa nu judeci deloc? Adica hotii sa fie lasati sa fure? Nu cred ca acesta este mesajul.
    Un alt cuvant este: "Domnul ii cunoaste pe cei care sunt ai Sai, iar cel care rosteste numele Domnului sa se departeze de faradelege". Si s-ar zice ca acest preasfintit nu s-a departat de faradelege. Daca el o fi al Domnului nu pot spune cu siguranta, dar cum nu s-a departat de faradelege nu pot sa nu ma departez cat mai mult de el. De aceea ma departez cat mai mult de o organizatie in care coruptia a intrat in traditie, care traditie mai este si proclamata a fi "sfanta". Recunosc insa ca in acea organizatie, cu toata coruptia, sunt unii care sunt ai Domnului, pe care numai El ii cunoaste.
    • -1 (3 voturi)    
     problema ta,BEDE, (Miercuri, 17 mai 2017, 10:26)

     Altiro [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

     este ca l-ai condamnat("un escroc","un hot")pe Teodosie inainte ca instanta sa se pronunte. Asta inseamna sa judeci pe altul desi nu ai nici caderea nici competenta s-o faci. Cat despre clerul pe care-l consideri corupt, faci aceeasi greseala. Daca preotii gresesc are cine sa-i judece, atat aici cat si 'dincolo'. Pana atunci ei isi vad de menirea ce le-a fost data de insusi Iisus cand s-a adresat apostolilor si, prin ei,generatiilor de preoti care au urmat si vor mai urma: "Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ.
     Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
     Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin. "
     • +1 (1 vot)    
      Problema ta (Miercuri, 17 mai 2017, 10:45)

      BEDE [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

      Problema ta este ca te-ai facut o sluga a clerului BOR si nu vrei sa cercetezi Biblia ca sa vezi cate lucruri care se fac in aceasta organizatie nu sunt potrivit invataturii date de apostoli in Noul Testament.
      Vei spune de "sfanta traditie". Dar cam multe lucruri din aceasta traditie sunt contrare unor invataturi clare ale apostolilor. Daca ar fi vrut dumnezeu sa fie tinute toate randuielile care se tin in BOR sau in Biserica Catolica, atunci nu ar fi aranjat el ca acestea sa fi fost scrise de apostoli in Noul Testament, astfel incat sa nu mai fie nici un dubiu cu privire la autoritatea lor?
      In plus, mai este ideea ca acea autoritate a apostolilor s-ar transmite cumva unor succesori ai lor. Pe cand Pavel le spunea batranilro de la Efes ca "dintre voi se vor ridica lupi rapitori", adica nicidecum unii cu autoritate apostolica, ci oameni corupti. Si aceia s-au ridicat chiar dintre ei, adica dintre cei care faceau slujbe de episcopi...
      Aceasta este istoria. Si de aceea ateii au cu ce sa loveasca in crestini. Clerul a facut Numele Domnului Isus de ocara. Si cel catolic, si cel zis ortodox si diferiti oameni cu functii de pastori.
     • 0 (0 voturi)    
      problea lu BEDE (Miercuri, 17 mai 2017, 14:13)

      Adran [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

      e ca e sectar. asta a
      • 0 (0 voturi)    
       Da, sectar! (Miercuri, 17 mai 2017, 16:47)

       BEDE [utilizator] i-a raspuns lui Adran

       Asa ziceau si iudeii despre apostolul Pavel ca este "seful sectei nazarinenilor". Ei bine, sunt in aceeasi secta cu el.
       Si sunt "sectar" pentru ca nu ma iau dupa multimea care se lasa dusa de minciuni.
       In alt secol as fi fost ars pe rug.
       Acum insa se poarta linsajul mediatic.
       Deci, dati cu pietre care doriti.
       • 0 (2 voturi)    
        cel care se bizuie (Miercuri, 17 mai 2017, 17:04)

        Adran [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

        exagerat de mult pe propria ratiune risca sa pice intr-o mandrie fara scapare. linsaj mediatic ? pai tu vi sa ne spui sa nu mai avem incredere in preoti si apoi te dai lovit ? esti slab si faci aceeasi propaganda ca cei din media, ateii, asur si bolsevicii din vremuri nu asa de mult trecute. esti sectar pentru ca nu faci parte din biserica ortodoxa, adica multimea aia pe care tu o consideri proasta ca se lasa dusa de minciuni, ci probabil din o secta care iti spune tie cum trebuie citita biblia.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri