INFOGRAFIC Risipa de alimente in UE: Tintele Parlamentului European pentru reducerea pierderilor de alimente

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 26 aprilie 2017, 16:45 Actualitate | Esenţial

Risipa anuala de alimente ajunge la 88 de milioane de tone in UE, potrivit unui studiu realizat la nivel european. Aceasta inseamna 173 de kilograme de alimente irosite per cap de locuitor UE-28, adica UE iroseste circa 20% din ce alimente produce. Parlamentul European a votat recent o propunere legislativa care ar duce la o reducere cu 50% a risipei de alimente pana in 2030.

Procentul total de deseuri reciclate urmeaza sa creasca de la 44% acum la 70% in anul 2030, potrivit actului adoptat de Parlamentul European in aceasta sesiune. Draftul legislativ votat de PE isi propune reducerea risipei anuale de  alimente cu 30% pana in 2025 si cu 50% pana in 2030, comparativ cu 2014..

Sectoarele care contribuie cel mai mult la risipa alimentara sunt gospodariile (47 milioane de tone) si unitatile de procesare (17 milioane de tone). Impreuna, ele produc circa 72% din totalul de risipa alimentara de la nivelul UE-28.

In ceea ce priveste risipa alimentara in gospodarii, trei sferturi din desuri sunt colectate de catre serviciile de salubritate (35 milioane de tone). Restul fie ajunge in canalizare (mare parte alimente lichide, 8 milioane tone) sau este refolosita de catre gospodarii in agricultura prin compostare (4 milioane de tone).

Costurile totale asociate cu risipa alimentara in UE-28 ajungeau in 2012 la circa 143 de miliarde de euro.

Propunerile Parlamentului European urmeaza sa fie negociate cu Consiliul UE.Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1019 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version