Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a lansat, prin Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), un apel pentru selectia cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale scolare pentru clasa a V-a, valabile din anul scolar 2017-2018.

Potrivit unui comunicat de presa al MEN, citat de Agerpres, misiunea evaluatorilor este aceea de a analiza si evalua calitatea proiectelor de manuale scolare propuse de edituri.

MEN precizeaza ca din grupurile de lucru pot face parte cadre didactice angrenate in activitati de predare-invatare-evaluare in invatamantul preuniversitar, corespunzatoare ciclului de invatamant si disciplinei pentru care se evalueaza proiecte de manuale scolare.

"Prioritate vor avea cadrele didactice care fie detin gradul didactic I in domeniul disciplinei sau in domenii conexe celui pentru care se inscriu, fie au absolvit cursuri/module specifice activitatilor de evaluare a proiectelor de manuale scolare/de abilitare curriculara/de evaluare de proces sau au titlul stiintific de doctor in aria de expertiza/arii conexe. Fiecare persoana isi va putea depune candidatura exclusiv pentru o singura disciplina din cele cuprinse in planul-cadru pentru clasa a V-a", sustine sursa citata.

Procesul de selectie a candidatilor se va desfasura in trei etape: 13-31 martie (inscrierea candidatilor), 3-7 aprilie (selectia candidatilor) si 10-14 aprilie (anuntarea rezultatelor selectiei, individual, doar pentru candidatii selectati).

Totodata, alegerea componentilor grupurilor de lucru si comunicarea rezultatelor se vor desfasura exclusiv online, pe platforma existenta, www.rocnee.eu.

"Coordonatorii de discipline vor monitoriza activitatea grupurilor de lucru pe baza unor criterii de eficienta/performanta. In situatia in care vor fi cadre didactice care nu demonstreaza competenta si eficienta in activitatea desfasurata, acestea vor fi inlocuite pe parcursul anului scolar 2016-2017 cu alti membri, desemnati ca rezerve in urma procedurii de selectie. La incheierea sesiunii de evaluare a calitatii proiectelor de manuale scolare pentru clasa a V-a, activitatea cadrelor didactice cu statut de experti cooptati va fi analizata si ulterior va avea loc o actualizare a bazei de date", mai afirma MEN.