Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a afirmat, marti, ca nu crede ca vor fi surprize in ceea priveste constitutionalitatea ordonantei de abrogare a OUG privind modificarea Codurilor penale.

"Eu, ca judecator, nu pot sa ma pronunt asupra chestiunilor de drept constitutional. (...) Daca am urmari jurisprudenta CCR pana in prezent, care a fost implementata prin decizii ale Inaltei Curti, cred ca nu ar exista pericolul unei astfel de interpretari, dar fac precizarea ca si in doctrina aceasta problema a aplicarii art. 64 alin. 3 este abordata diferit de doctrinari si teoreticieni", a spus presedinta ICCJ.

"Dar, pana in prezent, punctul de vedere al CCR a fost destul de clar. Repet, nu cred ca am avea surprize in ceea ce priveste constitutionalitatea ordonantei de urgenta 14 (OUG de abrogare a OUG 13 - n.r.)", a precizat Cristina Tarcea, referindu-se la punctul de vedere al Directiei legislatie din cadrul CSM in care se arata ca OUG 13/2017 isi va produce efectele in integralitate daca Parlamentul nu aproba ordonanta de urgenta de abrogare.