Ultrasii dinamovisti si rapidisti si-au facut din nou numarul in Piata Victoriei atacand cu pietre si petarde fortele de ordine.

Ultrasi la lansare lui PontaFoto: Mediafax

Elias Bucurica, liderul galeriei lui Dinamo, a realizat in 2014 coregrafia de pe Arena Nationala de la lansarea candidaturii la prezindentiale a lui Vicor Ponta. Bucurica a adus atunci pe Arena o mare parte a galerie dinamovoste, fapt care a dus la o ruptura fata de ceilalti suporteri care cereau depolitizarea galeriei.

UPDATE Carmen Negoita, fosta sotie a patronului lui Dinamo, pe Facebook: "Fratii Negoita au strans galeria echipei de fotbal Dinamo la Rin Grand Hotel si i-au adus cu autobuzele la protest... Fratii Negoita sunt membri PSD cu dosare penale

Mesajul de chemare in Piata

Mesajul de chemare in Piata

Foto: Facebook

Elias Bucurica a mai fost in prim plan in 2010 la un alt eveniment politic. Mobilizat de Gabriel Oprea, Bucurica, ajutat de alti membri ai galeriei lui Dinamo, a coordonat la portavoce glasul comun al sustinatorilor candidaturii lui Neculai Ontanu la Primaria Capitalei. Motivat suficient, Bucurica uitase si de dragostea pentru Dinamo, reusind sa mobilizeze partea galeriei dinamoviste si pentru a-l incuraja pe Anghel Iordanescu, om cu trecut stelist, in momentul in care "generalul" i-a continuat discursul lui Ontanu. Om de incredere al lui Gabriel Oprea, lider UNPR, formatiune politica ce si-a exprimat sustinerea fata de candidatura lui Ponta, Bucurica a repetat episodul din 2010 si pe National Arena. "Ultrasii" condusi de el au fost cea mai zgomotoasa parte a unui stadion in care erau 70.000 de oameni, iar experienta din fotbal i-a ajutat sa faca si spectacol cu steaguri si bannere. Dinamovistii lui Bucurica au fost usor de identificat, purtau tricouri rosii cu UNPR, scrie ProSport.ro.

Rasplata: Bucurica opera dupa bunul plac in piata de electrocasnice Obor, acolo unde castiga apoi prin licitatie un contract de concesionare a spatiilor comerciale.

Elias Bucurica are la activ mai multe interdictii de a pasi pe un stadion de fotbal dupa ce a fost implicat, de-a lungul timpului, la confruntari violente intre fani si fortele de ordine

Mai amintim ca patronul clubului Dinamo, Ionut Negoita, este un apropiat al PSD, fratele sau Robert Negoita fiind primarul sectorului 3 si unul din liderii importanti ai PSD Bucuresti.

Ultras, surprins in momentul in care arunca o petarda

Avalansa de comentarii dezaprobatoare pe pagina de Facebook a PCH:

Silviu DumitracheLiderii PCH, cei care au fost si la manifestatia PSD de pe National Arena, si-au luat banii, din nou, de la Negoita si au iesit cu pyro impotriva jandarmeriei, cu un singur scop: sa sparga protestul si sa creeze haos. Am fost si la meciul de hambal Dinamo-steaua, am mers constant in PCH la meciurile de fotbal , dar marturisesc ca din acest moment imi este jena ca am cantat alaturi de acesti oameni. RUSINE!

Alexandra GhergheFelicitari echipelor de handbal si de baschet, dar rusine celor care au creat violente in piata Victoriei! Pentru prima data imi este rusine ca sunt dinamovista! Rusine!

Ionut AlexandruSa va fie rusine! De astazi nu mai pun piciorul in peluza. Elias Bucurica e o mizerie PSD-ista. Sa va bazati doar pe retardatii aia cu 2 clase de azi inainte!!! Mizeriilor!!!

Alexandra StanciuRusine pentru ce ati facut in aceasta seara, voua si celorlalti participanti la asemenea acte de violenta. Ati demonstrat ca aveti rahat in loc de creier. 150.000 de romani au fost nevoiti sa se retraga si ati distrus un protest pasnic cu un scop bine definit pentru niste actiuni teribiliste demne de sila. Pana acum sustineam si admiram membrii galeriilor, dar in seara asta ati demonstrat ca MERITATI sa va rupa cocoasa jandarmeria, o meritati din plin !!!!