Prima reuniune comuna a guvernelor Spaniei si Romaniei, care ar conduce la consolidarea dialogului politico-diplomatic si sectorial, a fost agreata, vineri, in cadrul intalnirii ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, cu ambasadorul Regatului Spaniei in Romania, Ramiro Fernandez Bachiller, anunta Agerpres.

"In cadrul intrevederii, a fost salutat si apreciat stadiul excelent al relatiei bilaterale, marcat de ridicarea relatiei la rang de Parteneriat strategic, incepand din 2013. In acest context favorabil, a fost agreata importanta realizarii, in acest an, a primei reuniuni comune a guvernelor celor doua tari, care ar conduce la consolidarea dialogului politico-diplomatic si sectorial", arata Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat.

Teodor Melescanu a multumit, in numele Guvernului roman, pentru sprijinul acordat de autoritatile spaniole in vederea integrarii comunitatii romanesti in Spania, cu un aport consistent la depasirea crizei economice din ultimii ani din aceasta tara.

Potrivit MAE, a fost subliniata importanta impulsionarii, in continuare, a relatiilor economice romano-spaniole, care au inregistrat aproape 4 miliarde de euro schimburi comerciale in 2016.

De asemenea, seful diplomatiei romane a apreciat prezenta investitionala spaniola in Romania: "S-a stabilit mentinerea unui dialog intensificat, pentru continuarea dezvoltarii relatiilor bilaterale, pentru coordonarea si valorificarea intereselor comune ale celor doua state la nivel european si international", se mai arata in comunicat.