Primarul George Scripcaru a aprins, marti seara, luminile din bradul de Craciun din Piata Sfatului si din intreg centrul vechi al orasului, momentul fiind urmat de un spectacol sustinut de Andra, Lidia Buble si de corurile Unison si Unison Stars, la care au participat sute de brasoveni si turisti, informeaza Agerpres.

"Sper sa va placa bradul, dar si luminile de sarbatoare. Sa va bucurati de sarbatorile care se apropie, sa fiti sanatosi cu totii si sa petreceti cu bucurie acest sfarsit de an. La multi ani tuturor!" a spus Scripcaru, dupa aprinderea luminilor de sarbatoare.

Bradul din Piata Sfatului are 28 de metri inaltime si este impodobit cu 60 de siruri de beculete, 20 de turturi albi si rosii, 40 de ghirlande si 100 de sfere luminoase, in total 50.000 de beculete. La acestea se adauga 800 de globuri aurii si rosii si 600 de metri de beteala.

Tot in Piata Sfatului, langa brad este amenajat jiltul lui Mos Craciun, incadrat de doua figurine-soldat din Spargatorul de nuci si o carte de povesti luminoasa, care poarta logo-ul deja cunoscut al evenimentelor de iarna "Brasov-oras din poveste", avand ca fundal bradul de Craciun.

Tavane luminoase au fost montate in acest an pe mai multe strazi din centrul istoric, respectiv Republicii, Postavarului, Michael Weiss, Diaconu Coresi si cele trei intrari spre Piata Enescu, care au fost acoperite cu peste 260 de mii de beculete.

De asemenea, pentru prima data dupa 1990, o cladire emblematica din centrul Brasovului, unde functioneaza Prefectura, Consiliul Judetean si Curtea de Apel, a fost impodobita cu mai multe siraguri luminoase. Si strazile din zona centrala au fost impodobite de sarbatoare. Pe stalpii din jurul Parcului Central, pe cei de pe str. N. Iorga, bulevardul Eroilor, precum si in zona Casa Armatei si Livada Postei au fost montate ornamente in forma unor globuri cu beteala, argintii, cu dimensiuni de 3x 1,56 de metri, iar pe stalpii de pe str. Muresenilor - panouri cu dimensiunea de 3x1 metri, cu fundite rosii luminoase, completate de figurine in forma de acadea, turta dulce si stelute, aurii si argintii.

Tot marti a fost inaugurat si Targul de Craciun din Piata Sfatului unde, din cele 40 de casute din lemn, turistii si brasovenii vor putea cumpara vin fiert, ceai, cafea, sucuri, dar si diferite cadouri, obiecte de artizanat si produse alimentare specifice Craciunului.