In Bucuresti si in alte cateva orase ale tarii - printre care Cluj, Timisoara si Targu Jiu - s-a deschids joi seara Targul de Craciun si s-au aprins luminile de sarbatori. In Capitala, primarul Gabriela Firea a aprins luminile de sarbatori la ora 19:00, ora la care s-a deschis si Targul de Craciun, in Piata Constitutiei. Sibiu a fost primul oras din tara in care s-a deschis Targul de Craciun, in timp ce Brasovul va aprinde luminile de sarbatori si va deschise Targul de Craciun abia pe 6 decembrie.

Luminile de sarbatoare din BucurestiFoto: Hotnews

In Oradea, luminile de sarbatori si targul de Craciun s-au deschis miercuri seara. La Brasov si la Tulcea, luminile si targul de Craciun se deschid pe 6 decembrie, de Sfantul Nicolae.

In Bucuresti, Targul de Craciun este organizat pentru prima data in Piata Constitutiei, nu in Piata Universitatii. Targul de Craciun va fi deschis pana pe 30 decembrie si poate fi vizitat zilnic, intre orele 10:00 -22:00.

In acest an, 52 de locuri din Capitala au fost decorate cu beculete. Peste trei milioane de beculete stralucesc pe un traseu de 29 de kilometri, in premiera fiind iluminat festiv si Centrul Istoric.

In Capitala sunt decorate bulevardele Magheru, Balcescu, I.C. Bratianu, Unirii, Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Regina Elisabeta, Piata Victoriei, Bd. Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piata Arc Triumf, Piata Charles de Gaulle, Piata Presei Libere, Soseaua Bucuresti-Ploiesti (Intrare Bucuresti DN1), Fantana Miorita, Piata George Enescu, Centrul Istoric, Piata Romana - Monument Lupoaica, Piata Constitutiei, Bd. Carol (Piata Universitatii - Piata Rosetti), Zona Ateneu - Nicolae Golescu, mai multe intersectii Soseaua Colentina cu Sos. Stefan Cel Mare, Sos. Colentina cu Doamna Ghica, Calea Mosilor cu Bd. Dacia, Mihai Bravu cu Str. Baba Novac, Bd. Unirii cu Str. Traian, Bd. Cantemir cu Bd. Marasesti.

Targul de Craciun, devenit deja o traditie a Capitalei, a fost deschis oficial tot joi, in acest an fiind organizat in Piata Constitutiei. Cei care viziteaza Targul pot vedea spectacole, Casa lui Mos Craciun si personaje de poveste, pot merge la patinoar sau pot cumpara bucate traditionale si daruri de sarbatori. Targul de Craciun va fi deschis pana in 30 decembrie si va putea fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 si 22.00.

Cele peste 100 de casute ale Targului de Craciun au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Coltul de decoratiuni, Fabricat in Romania, Zona culinara sau Dulce de Craciun. Vizitatorii vor putea cumpara ¬sculpturi in lemn si os, tesaturi, impletituri din fibre vegetale, instrumente muzicale, icoane, papusi, masti traditionale, cosuri din lemn, vitralii, icoane pe sticla, globuri pictate manual, ghirlande, clopotei, ceramica de Horezu, produse ecologice din lavanda si trandafiri, costume populare, dulceturi, prajituri de casa, cozonaci si turta dulce.

Casa lui Mos Craciun va fi deschisa pana in 24 decembrie, zilnic, intre orele 11.00 - 13.00 si 17.00 - 22.00. Aici, intr-un decor magic, toti copiii se vor intalni cu Mos Craciun si spiridusii sai, anunta organizatorii targului.